27. april 2020 - 14:21

App linkNu på Google Play

Vognmænd: Få så arbejdet gjort færdigt

Vognmænd: Få så arbejdet gjort færdigt

27. april 2020 - 14:21

Det er vognmandsorganisationer fra både Øst- og Vesteuropa, der sammen med NLA (NLF i Norge, SÅ i Sverige og SKAL i Finland) i dag, mandag, retter en direkte appel til Europa-Parlamentet om at få vejtransportpakkerne endeligt vedtaget. Vi kan ikke vente længere, hedder det bl.a. i den fælles erklæring.

 

Vi har ikke råd til at spilde mere tid, hedder det i en fælles appel fra en lang række europæiske vognmandsorganisationer.

 

»Det har været afgørende for os at få lagt et pres på Europa-Parlamentet her i slutfasen,« siger Erik Østergaard, der både er formand for Nordic Logistics Association (NLA) og administrerende direktør for DTL.

 

Det er års politisk spil, forhandlinger, benspænd og obstruktioner – imens har transportmarkedet fået lov til at fungere på stadig mere forringede vilkår for 3.-landschauffører og lavtlønschauffører fra Østeuropa, der har været krumtappen i en massiv forvridning af konkurrencen og undergravning af kostprisen på godstransport. Det har længe været uholdbart, og nu må og skal Europa-Parlamentet levere, lyder det fra de danske vognmænd i en pressemeddelelse.

»Jeg hæfter mig ved, at den fælles appel har en forventelig kerne af organisationer i og omkring NLA med – men at der også et en række andre landes organisationer, der har tilsluttet sig. Det er positivt,« siger Erik Østergaard.

 

»Af mange grunde står EU svagt i disse år, særligt oven på håndtering af migrantkrisen, Brexit og nu Covid19. Jeg tror derfor, det er helt afgørende, at Europa-Parlamentet kender sin besøgelsestid, og får stemt vejpakkerne igennem, for man skal ikke undervurdere betydningen af at se EU gøre noget vigtigt og rigtigt for medlemslandene, så man kan opbygge tilliden til EU-systemet.«

 

Blandt medunderskriverne finder man, udover DTL og de øvrige NLA-organisationer, også franske FNTR, tyske BGL, TLN fra Holland, ANTRAM fra Portugal, CESMAD fra Slovakiet og en række andre organisationer.

Læst i alt:

889 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger