4. april 2022 - 22:02

App linkNu på Google Play

Vognmænd langer ud: Nedsmeltning i Færdselsstyrelsen

Vognmænd langer ud: Nedsmeltning i Færdselsstyrelsen

4. april 2022 - 22:02

Lange sagsbehandlingstider og en ny praksis for vognmandstilladelser får vognmændene i DTL til at fremføre en særdeles hård kritik af Færdselsstyrelsens arbejde – og taler sågar om en decideret ”nedsmeltning” i styrelsen.

 

- Færdselsstyrelsen ændrede i februar administrativ praksis for udstedelse af tilladelser til vognmænd. Ændringen betyder, at en virksomhed i dag højst kan få udstedt én tilladelse pr. køretøj. Tidligere var der en fleksibel praksis, hvor det var muligt have flere tilladelser end køretøjer, som har virket til fordel for både erhverv og myndighed, siger DTL’s adm. direktør, Erik Østergaard.

 

DTL-direktøren peger på, at det tidligere har sparet både vognmænd og styrelse for administrative byrder, at der ikke skal bruges tid på ansøgning og sagsbehandling hver eneste gang, vognmanden skal tage et nyt køretøj i brug.

- Vi har den klare opfattelse, at den tidligere praksis er i overensstemmelse med EU-reglerne, og vi ser intet formål eller grundlag for at anlægge en ny praksis, skulle det være tilfældet. Danmark har i andre sammenhænge på vejtransportområdet stået fast på sin pragmatiske administration af EU-reglerne.

 

Desuden oplever vognmændene det paradoks, at et nyt køretøj, ikke kan blive indregistreret til godskørsel for fremmed regning, hvis vognmanden ikke er i besiddelse af en godskørselstilladelse til bilen. Det bestemmer Motorstyrelsen. Men Færdselsstyrelsen udsteder ikke vognmandstilladelser, medmindre køretøjet er indregistreret på forhånd.

 

- Det er en håbløs situation, der sætter mange vognmænd skakmat. Der er indkaldt til et møde om den sag i starten af maj, men det kan vognmændene jo ikke vente på, fortæller Østergaard

DTL har skrevet til transportministeren og Folketingets Transportudvalg om administrationen af tilladelserne. Ministeren er også kaldt i samråd i Folketingets Transportudvalg 6. april om de lange ventetider på kørekort, førerkort og tilladelser.

Læst i alt:

2043 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger