16. januar 2020 - 08:31

App linkNu på Google Play

Vognmænd om lønværn: Man forsøgte at afspore debatten

Vognmænd om lønværn: Man forsøgte at afspore debatten

16. januar 2020 - 08:31

Udenlandske chauffører, der kører indenrigskørsel i Danmark skal fremover aflønnes på dansk niveau. Det er en kæmpe sejr for kampen mod social dumping, mener DTL- Danske Vognmænd.

 

 »Vi har kæmpet benhårdt for at opnå et brugbart resultat i den her sag, og det er et helt afgørende skridt i kampen mod social dumping og unfair konkurrence,« siger Erik Østergaard, DTLs administrerende direktør, der udtrykker stor ros til regeringen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen for at følge sagen til dørs.

 

»I DTL-Danske Vognmænd er vi meget tilfredse med resultatet og en bred aftale.«  

 

Erik Østergaard peger på, at Kurt Beier-skandalen havde sit udspring i Padborg, og at der fra de kanter har været kastet store summer og en del energi efter at få forpurret forslaget. Det er man ikke lykkedes med.

»Jeg må ærligt indrømme at en stor del af debatten har været temmelig søgt og afsporende i forhold til substansen. Så det glæder mig, at også et par blå partier har besindet sig og alligevel valgt at indgå i en løsning,« udtaler DTL direktøren, og fortsætter:

 

»Et enigt Folketing pålagde den tidligere regering at finde løsninger, der vanskeliggør eller umuliggør fiflerier, som dem vi så for godt et år siden i Padborg. Når samme regering og dens daværende parlamentariske grundlag derpå beder arbejdsmarkedets parter komme med et løsningsforslag, så synes jeg, det er på sin plads, at politikerne også siger tak og stemmer for, når arbejdsmarkedets parter i enighed fremlægger et forslag. Det havde ærlig talt set mærkeligt ud, hvis Venstre og Dansk Folkeparti ikke havde leveret i denne fase. Så stor ros for, at de besindede sig og nu indgår i aftalen.«

Erik Østergaard vurderer, at kombinationen af denne danske politiske aftale, samt de vejpakker, som efter alt at dømme er i sin sidste fase i EU inden vedtagelse, tilsammen udgør det hidtil hårdeste anslag mod vognmænd og speditører, der spekulerer i løndumping og lavtlønschauffører, mener han.

Læst i alt:

1922 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger