14. maj 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Vognmænd på pinebænken: »Nu må myndighederne træde i karakter«

Vognmænd på pinebænken: »Nu må myndighederne træde i karakter«

14. maj 2020 - 01:47

Jakob Bargmann

De vognmænd, der udbyder studenterkørsler, ved på grund af Covid-19 endnu ikke, om de er købt eller solgt, når det gælder årets kørsler. Fredag præsenterede regeringen fase 2 i genåbningen af landet, men stadig er der ikke noget konkret svar til vognmændene, der tripper mere end utålmodigt for at få at vide, om de må køre studenterkørsel denne sommer.

 

Christian Lykke, indehaver af Dansk Studenterkørsel og af internetportalen bookstudenterkørsel.dk, har været i kontakt med en række myndigheder for at få et klart svar på spørgsmålet, men indtil videre uden held.

 

Fra Transport- og Boligministeriet lyder det, at der ikke er nogen lovgivning underTransport- og Boligministeriets ressort, som er til hinder for at afvikle studenterkørsel. Dog er der indført midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter e.l., hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer, begivenheder m.v.

Det er dog planen, at forsamlingsforbuddet bliver hævet fra 10 personer til 30-50 personer fra 8. juni. - Og studenterkørslerne er altså berammet til at finde sted i sidste uge af juni og første uge af juli.

 

»Intet er altså ændret i forhold til at få en afklaring. Vi går med en komplet uvished i forhold til, om vi må køre i slutningen af juni. Vi kan ikke trække den længere, og det betyder, at vi tager hul på forberedelsesomkostningerne,« siger Christian Lykke og forklarer, at det for eksempel handler om at booke overnatningsfaciliteter til chaufførerne.

 

Hvad gør I, hvis der ikke kommer et decideret forbud. I risikerer jo også at blive udskammet, hvis I kører – selv om der ikke er et forbud?

»Vi vil forsøge at forholde os så ansvarligt som muligt til vejledningen fra de offentlige instanser. Vi vil ikke være skyld i smittebomber på vores lastbiler.«

 

»Udgangspunktet er, at vi vil tage en dialog med klasserne. Er der ikke et forbud, men et afstandskrav, vil vi tage en dialog med klasserne om, hvad de har lyst til, og hvilke muligheder der er for at rykke turene. Som jeg ser det, er der kun tabere ved det her. Bundlinjen ender altid samme sted, og det er ikke fair, at det er os, der skal tage beslutningen. Jeg mener ikke, myndighederne kan være bekendt at holde os hen. Så må de komme med et forbud.«

Hvornår må I tage en endelig beslutning. Hvad er skæringsdatoen?

 

»Skal vi tage beslutningen, bliver skæringsdatoen omkring 8. juni. Fase 3 i genåbningsfasen ligger i den periode, hvor vi skal køre, så der forventer vi at få noget klar information. Men det er for længe at holde vores forberedelsesomkostninger på standby, og derfor synes jeg, der er mærkeligt, at man ikke nu kan forholde sig konkret til, om det kan lade sig gøre eller ej.«

 

Bliver der for årets studenterkørsler blot tale om retningslinjer og ikke et decideret forbud, spår Christian Lykke også, at politiet vil kunne finde på at stoppe kørsler undervejs med et argument om, at afstandskravene (der nu lyder på 1 meter fra næsetip til næsetip) ikke bliver overholdt.

»Og det skal altså ikke være vores chauffører, der skal stå med ansvaret for, at studenterne håndhæver vejledningerne. Det skal ikke være dem, der skal stå og sige ”hej, nu står I for tæt sammen”, og ”du må ikke gå hen til ham og ham”. Så mit budskab til myndighederne er, at nu må de træde i karakter og komme med en konkret udmelding,« siger Christian Lykke.

Læst i alt:

791 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger