4. april 2019 - 14:30

App linkNu på Google Play

Vognmænd: Stort flertal for vejpakker giver optimisme

4. april 2019 - 14:30

Europa-Parlamentet har her til formiddag stemt vejpakkerne igennem. Med overraskende store flertal i de enkelte afstemninger har almindelig sund fornuft fået lidt tiltrængt medvind oven på en kaotisk og farceagtig proces gennem EU-junglen, lyder ordene fra DTL - Danske Vognmænd, som glæder sig over afstemningerne.

 

Efter at hele godstransporterhvervet har været holdt som gidsler under en voldsom politisk rutsjebanetur gennem to år, fandt Europa-Parlamentet omsider den sunde fornuft og viljen til handling frem, da vejpakkerne i sidste øjeblik inden Europa-Parlamentsvalget blev stemt igennem, lyder det i en udtalelse fra brancheorganisationen.

 

»Alt tyder nu på at vi får bedre regler både, når det gælder køre- og hviletid, cabotage og udstationering. Fornuften har vundet en sejr i dag,« siger Erik Østergaard, adm. direktør i DTL.

Han advarer dog om, at intet er endelig afgjort:

 

»Der udestår stadig en proces i EU-systemet, inden vi kan sætte hak ved nye og bedre regler. Men afstemningerne i dag er et stort skridt i den rigtige retning. Det var godt nok også i sidste øjeblik, for processen om vejpakkerne har været kilde til en alvorlig tvivl om Europa-Parlamentets og EU-systemets evne til at finde reelle løsninger på reelle problemer.«

 

Erik Østergaard hæfter sig ved, at afstemningsresultaterne var med både 2/3 flertal og 3/4 flertal – og altså endog meget store flertal.

»Det udstiller problemerne, der har været i ikke mindst Europa-Parlamentets transportudvalg, TRAN, hvor en tumultagtig proces fyldt med benspænd til det sidste har forsøgt at gøre afstemningerne i dag så vanskelige, at de ville bortfalde.«

»Jeg tvivler på, at det rumænske formandskab vil være særligt ivrige efter at få drevet processen videre, og derfor er min glæde over dagens resultat da også med forbehold for, hvordan den videre proces kan blive og hvad, der kan nås inden valget. Men afstemningerne i dag kunne lige så godt have risikeret slet ikke at finde sted, så i dag er isoleret set et gedigent skridt i den rigtige retning,« siger Erik Østergaard.

Læst i alt:

589 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke