17. september 2020 - 11:16

App linkNu på Google Play

Vognmænd: Undskyldning om klampning er fake news

Vognmænd: Undskyldning om klampning er fake news

17. september 2020 - 11:16

Lastbil Magasinet har modtaget følgende kommentar til vognmandsorganisationen FDL på baggrund af denne artikel:

 

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL godtager ikke klampningsundskyldningen, det er Fake News at påstå, at der tilbageholdes anden mands gods.

Årsagen til klampning i Danmark af en udenlandsk registeret lastbil er som udgangspunkt manglende bødebetaling. Køres den med egen trailer, fastlåses lastbil og trailer uden problem. Problemet opstår, når den udenlandske lastbil er tilkoblet en dansk speditørs løstrailer, så står juristerne klar. Så kan man ikke beslaglægge tredjemands gods. Det gør man heller ikke. Hvis godset er lovligt, kan det frit omlæsses.

 

Det har selvfølgelig en varierende omkostning at omlæsse, alt efter hvilken type gods der er tale om. Det er nok den væsentlige grund til modstanden. Er det kaffebrikker eller lignende på paller, kan det klares med en løftevogn og en overkøringsplade. Drejer det sig om bygningselementer eller lignende gods, vil det nok kræve løftegrej i en noget større dimension. Disse omkostninger kan kun påhvile transportvirksomheden og speditionsvirksomheden og ikke tredje mand.

Det kan kun være transportvirksomhedens eller speditionsvirksomhedens problem at få omlæsset godset til lovlig lastbiltrailer. Det tager tid og koster penge. Det er vel ikke anderledes, end hvis det er hjullejerne på sættevognen, der ødelægger en aksel, så den ikke kan køre længere, eller pladerne klippes grundet dårlige bremser eller andre alvorlige mangler. Tredjemands gods skal leveres i henhold til transportaftalens ordlyd.

 

Problemet med klampning af lastbil og påhængskøretøj kom til Danmark, da cabotagelovgivningen blev implementeret i 2009. Problemet var ligeledes til debat i 2012 uden mulighed for ændringer. Begrundelsen var også dengang en sang fra embedsmandsvældet; ”juridisk er det ikke muligt, man kan ikke tilbageholde tredjemands gods”.

 

Men godset på en klampet lastbil kan omlæsses efter ønske. Godset er ikke tilbageholdt.

FDL sætter spørgsmålstegn ved den politiske vilje til at løse problemet.

 

Jens Groot, kontorchef FDL

Læst i alt:

1123 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger