13. juni 2022 - 14:35

App linkNu på Google Play

Vognmand med opsang: Det holder bare ikke!

Vognmand med opsang: Det holder bare ikke!

- Vi spørger jo heller ikke en mand, om han har kone og børn, siger vognmand Johannes Andersen. Privatfoto

13. juni 2022 - 14:35

Jakob Bargmann

Det er rent galimatias, at nogen vognmænd ikke vil ansætte kvindelige chauffører, hvis der inden for en overskuelig årrække venter småbørn og barsel. Det er usmageligt, og de vognmænd skal ikke i fremtiden tale om chaufførmangel.

 

Så kontant er meldingen fra vognmand Johannes Andersen fra Johannes Andersen Transport i Herning, efter at vi for nylig fortalte om den 30-årige chauffør Karina Theisel, der på egen krop har mærket, at vognmænd har vægret sig ved at ansætte hende som chauffør, da hun endnu ikke har fået børn og dermed holdt barsel. En oplevelse, som hun deler med mange andre kvindelige chauffører.

 

- Det er åbenbart nemmere for nogen vognmænd bare at læne sig tilbage. Den med barsel, den holder ikke. Mænd skal også have barsel og har lige så meget ret til barsel som kvinder, og det er der flere mænd, som benytter sig af. Det må vi bare leve med, og kan vi ikke det, så skal vi ikke have medarbejdere, siger Johannes Andersen.

- Jeg vil hellere end gerne have kvindelige chauffører, men der kommer bare ingen ansøgninger. Så kvinder, I er hjertelig velkommen til at sende en ansøgning til mig på mail@ja-transport.dk, siger Johannes Andersen.

 

Han har en virksomhed, der tæller ti biler. Og et krav til ansøgerne er, at de har kørekort CE og truckcertifikat. Han kan både bruge chauffører til at udfylde huller i sin allerede eksisterende vognpark, og så har han ambitioner om at udvide forretningen med to biler.

 

- Vi kører med trækker-trailer. Og vi har truck med til selv at læsse af og på. Vi har alle hjælpemidler, så fysikken skal ikke holde nogen fra at søge arbejde, siger Johannes Andersen.

Han kalder det ”en anden tid” i dag, end dengang han begyndte i branchen for 27 år siden. Og det betyder også, at vognmændene er nødt til at være langt mere fleksible over for medarbejdernes ønsker. Mange mænd ønsker nemlig selvsagt at være en lige så stor del af familielivet som kvinden.

 

- Vi spørger jo heller ikke en mand, om han har kone og børn. Det er ikke en selvfølge, at konen da bare tager sig af det derhjemme. Nej, gu er det ej. Og vi må tilrettelægge os efter det. Vi kan ikke stille krav om, at du skal være i bilen søndag til fredag og sove ude. Jeg kan tilrettelægge tingene efter, om man vil have mange eller få timer eller 3-, 4- eller 5-dages-uge. Jeg spørger, hvad chaufføren gerne vil og tilrettelægger efter det, siger Johannes Andersen.

Læst i alt:

7531 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke