30. september 2019 - 01:46

App linkNu på Google Play

Vognmand: Mine chauffører skal ikke ligge ude

Vognmand: Mine chauffører skal ikke ligge ude

30. september 2019 - 01:46

Jakob Bargmann

Skal det være en del af livet som lastbilchauffør, at man skal bo i lastbilen mandag til fredag?
Nej, ikke ifølge vognmand Thomas Nielsen fra virksomheden Niels Th. Nielsen i Nørup. En virksomhed, som i år kan fejre 100 år med lastbiler.

 

»Jeg gør meget ud af, at mine ansatte ikke skal sove i bilen. Det gider jeg ikke selv, og derfor skal mine ansatte heller ikke. Danmark er også for lille et land til, at det burde være nødvendigt. Vi bliver da af og til nødt til det, når vi er på Sjælland, men med lidt planlægning burde det ikke være nødvendigt at sove i bilen. Og lastbilchauffører, de har jo også en familie at passe. Det er jo ganske almindeligt. Vi har kone og børn alle sammen,« siger Thomas Nielsen.

Han fortæller, at det da en gang imellem kunne være en fordel for virksomhedens økonomi, hvis chaufførerne sov i bilen. Men ifølge vognmanden er det alt for meget at køre hjemmefra søndag aften og så være i bilen indtil fredag.

 

»Det er alt for meget tid at bruge på at tjene sin løn. Jeg ved da godt, at udnyttelsen af bilerne kun bliver bedre, hvis du kun tænker i postnumre og bare kører og kører. Vi får da nogle tomme ture ind imellem, fordi vi skal hjem at sove om natten. Det koster da nogle penge, men så har jeg til gengæld nogle mere tilfredse chauffører.«

 

Nørup-virksomheden tæller i dag seks biler, og hovedbeskæftigelsen hos Niels Th. Nielsen ApS har gennem alle årene været kørsel med korn og foderstoffer, men også kranarbejde og kørsel med container, sand og grus er blandt tilbuddene fra vognmanden.

Da virksomheden havde fem biler, prøvede Thomas Nielsen at regne på, hvad det koster firmaet, at chaufførerne ikke ligger ude. Da kom han frem til et beløb på cirka 200.000 kroner årligt.

Vognmanden fastslår, at chaufførerne allerede yder en kæmpe indsats, og derfor skal de heller ikke presses til at ligge ude.

 

»Og betyder det, at de ikke skal ligge ude, at jeg kan holde på dem, er det også godt givet ud, for vi er så dødsens afhængige af at have nogle dygtige chauffører.«

 

 

Hvad mener du om vognmandens holdning og betragtninger? Giv gerne din mening til kende i kommentarfeltet.

 

 

Du kan møde Thomas Nielsen og læse mere om hans firma i Lastbil Magasinet nummer 10, som er på gaden i denne uge.

Læst i alt:

17178 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger