10. marts 2022 - 14:46

App linkNu på Google Play

Vognmandspar tilbage i Herning: Vi kunne se at nødhjælpen bliver brugt

Vognmandspar tilbage i Herning: Vi kunne se at nødhjælpen bliver brugt

10. marts 2022 - 14:46

Jakob Bargmann

I weekenden kørte Poul Jørgensen og hans hustru, Esther Jørgensen, fra HV-transport en lastbil til grænsen til Ukraine fyldt med nødhjælp.

Jan Stilling fra G. Bech-Hansen A/S, Peugeot-Citroen Ringkøbing er idemanden til det initiativ, og efter et opslag blev lagt på Facebook om initiativet, strømmede det ind med donationer og hjælpende hænder.

 

Netop nu er Esther og Poul Jørgensen tæt ved at være hjemme igen.


Lastbil Magasinet fangede tidligere på dagen parret over en telefon, mens de var på vej hjem. Og selvom parret ikke var helt inde i Ukraine, men læssede forsyningerne af nær ved grænsen mellem Polen og Ukraine, er det er selvsagt en tur, der har gjort et kæmpe indtryk på vestjyderne.

- Da vi begyndte at nærme os, var der militær på rastepladserne med automatvåben. Og vi så en rasteplads, hvor der holdt 100 busser, som skulle ind og hente mennesker ud af Ukraine. Da vi fik læsset af, var der fyldt med triste skæbner på vejen. Kvinder og små børn – det var modløse folk, fortæller Poul Jørgensen.

 

- Fem km før grænsen til Ukraine var der et kæmpe lager, hvor vi bakkede til nogle ramper og læssede af. Der var en kø af lastbiler fra Polen, Tyskland og Danmark, fortæller Poul Jørgensen.

 

Vognmanden og hans kone har ikke været betænkelige ved at køre afsted med nødhjælp.

 

- Der er mange andre, der gør rigtig meget. Og det er helt vildt, som folk er taknemmelige. Det er virkelig imponerende, at ukrainerne har det overskud til at takke omverdenen, siger Esther Jørgensen.

- Heldigvis er der mange, som gerne vil hjælpe. Det, der glæder os, er, at vi kunne se ved omlastningsstedet, at de kom kørende i private varebiler og læssede alle de her varer ind i bilerne og kørte direkte ind i Ukraine. Det vil sige, at tingene bliver brugt. Tingene kommer videre, siger Esther Jørgensen.

 

Poul Jørgensen fortæller, at parret undervejs mødte en modløs russisk chauffør.

 

- For hvem ville nu snakke med ham? Vi gav ham noget mad, for det er jo ikke ham, der er i krig med Ukraine. Det er Putin, siger Poul Jørgensen.

Læst i alt:

2418 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger