16. juni 2020 - 18:13

App linkNu på Google Play

Vognmandsvirksomhed kan se frem til bøde i millionstørrelse

Vognmandsvirksomhed kan se frem til bøde i millionstørrelse

16. juni 2020 - 18:13

En vognmandsvirksomhed i Aabenraa Kommune blev mandag den 15. juni 2020 genstand for grundig efterforskning, da politiet standsede to af virksomhedens lastbiler, der viste gentagne overtrædelser af reglerne for cabotagekørsel.
 
Midt- og Vestsjællands Politi har i noget tid bl.a. på baggrund af forskellige tips i branchen efterforsket en virksomhed, som var mistænkt for gentagne gange at køre ulovlig cabotagekørsel i Danmark.

 

Tungvognscenter Øst i Midt- og Vestsjællands Politi samarbejdede mandag 15. juni med Tungvognscenter Syd og Tungvognscenter Nord om en aktion, hvor to lastbiler fra samme virksomhed blev standset, mens virksomhedens kontorer i Aabenraa Kommune blev ransaget.

 

”Vi har i noget tid haft virksomheden mistænkt for at køre for mange ture i Danmark, og vores efterforskning pegede i retning af, at nogle af de tysk indregistrerede lastbiler kørte op mod 20 cabotagekørsler i Danmark mod de tilladte tre kørsler. Dermed besluttede vi at bringe de udenlandske lastbiler til standsning samt ransage virksomheden for at finde beviser herpå,” siger politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Bøde i millionstørrelse

 

Ved ransagningen fandt politiet dokumenter, der pegede på, at den udenlandske virksomheds lastbiler havde kørt op mod 150 cabotageture, hvoraf mange var udført i blokke af 4 eller flere. Den samlede bøde kan i dette tilfælde løbe op i omegnen af en million kroner, vurderer politikommissær Henrik Fobian fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Som sikkerhed for, at bøden kan betales, har politiet tilbageholdt to af virksomhedens lastbiler, hvilket virksomheden ønskede indbragt for retten.

 

”Vi er rigtig glade for, at branchen er opmærksom på de mistænkelige kørsler, der kan forekomme på de danske veje. Selvom politiet også har nogle virksomheder i kikkerten, kan de små tips være med til at bekræfte en mistanke, så en efterforskning bliver intensiveret,” siger politikommissær Henrik Fobian.

Bødetaksterne er ifølge Færdselsstyrelsen på 35.000 kroner for 1-2 ulovlige cabotagekørsler, 70.000 kroner for 3-5 ulovlige kørsler og 105.000 kroner for 6-9 ulovlige kørsler.

Læst i alt:

8546 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke