Volvo

15. september 2022 - 11:56

App linkNu på Google Play

Danmarkspremiere på Volvo Electric-kølebiler

15. september 2022 - 11:56

Det var en stor dag, da et længerevarende projekt skulle se dagens lys. Nemlig danmarkspremiere på levering af de første to fuldelektriske Volvo FE 6x2 Electric opbygget med kølekasse, kølemaskine og lift, hvor det hele er trukket af bilens batterier. De blev leveret til AB Catering Aarhus

 

Bilerne er zero-emissionskørertøjer også kaldet ZEV (Zero Emission Vehicle). For det utrænede øje ligner det en ganske normal Volvo-lastbil, hvilket det også er, da Volvo nu kan levere sit fulde serieproducerede Electric-lastbilprogram på samme chassisramme direkte fra Volvos fabrikker.

 

Af tekniske specifikationer kan det nævnes, at bilens fire batterier på totalt 265 kWh trækker to el-motorer, som yder op til 320 kW. Derudover er bilen en standard-Volvo på fuld luftaffjedring med drive-pakke med intelligent fartpilot, aircon, luftaffjedrede sæder osv.

Bilerne er bygget med kølekasse hos Wilke, der også har monteret liften fra BÂR. Carrier i Padborg har monteret kølemaskinerne, hvorefter bilerne er kørt til Volvo Aarhus for at blive klargjort af Volvos opbyggerteam.

 

Bilerne er solgt og leveret af Jacob Bøje fra Volvo Truck Center Aarhus

Læst i alt:

507 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger