Volvo

27. januar 2021 - 16:48

App linkNu på Google Play

Den nye Volvo står bedre rustet på brandbil-markedet

27. januar 2021 - 16:48

Den nye Volvo FM og Volvo FMX er nu tilgængelige som udrykningskøretøjer. Mandskabskabinen har plads til ni personer. De nye varianter af de to modeller, som er udviklet i tæt samarbejde med opbyggere og redningstjenester, har en række forbedringer specielt designet til brand- og redningstjeneste køretøjer.

 

Førerhuset er grundigt sikkerhedstestet og leveres med store vinduer, en lav dørlinje, store bakspejle og mulighed for op til otte kameraer, hvilket giver godt udsyn hele vejen rundt. Derudover giver Volvo Dynamisk Styring-systemet, der fås som ekstraudstyr, lettere manøvrering og forbedrer både ergonomi og kørselssikkerhed.

 

Chaufførens arbejdsplads er udstyret med Volvo Trucks' nye driverinterface, der inkluderer digitale instrumenter og et rat med kontrolknapper, der også kan justeres med en neck-tilt-funktion (ratvinkel).

Dørene har en stor åbningsvinkel, der gør det lettere at komme ind og ud af førerhuset. Dette understøttes af de nyudviklede skridsikre og belyste trin samt det tydeligt markerede orange håndtag, der er ergonomisk designet og let at få øje på under alle forhold. Førerhusets interiør tilbyder masser af opbevaringsrum til hjelme, handsker og andet nødvendigt udstyr.

 

FM og FMX har tidligere haft det vanskeligt i segmentet for redningskøretøjer, fordi de typisk ønsker meget plads bagud til skabe og udstyr. Det er imidlertid løst på den nye model ved at føre udstødning, AdBlue mm. helt ind under førerhuset. Inde i kabinen er de elektriske kabler og de pneumatiske slanger udstyret med let tilgængelige forbindelsespunkter. Installation af sæder, bænke og sikkerhedsseler er certificeret fra fabrikken.

Fakta om den nye Volvo FM og Volvo FMX med førerhus til udrykningskøretøjer:

  • Udviklingen er baseret på EN 1846-standarden for brandsluknings- og redningstjenestebiler.
  • Kabinesikkerhed testet i henhold til ECE R29-03.
  • Indvendig taghøjde på 160 cm (foran) og 161 cm (bag).
  • Dørene kan åbnes i en vinkel på 79 grader (foran) og 75 grader (bag).
  • Akselkonfigurationer: 4x2, 4x4.
  • Motormuligheder Volvo D11 eller D13 (Euro 3, 5 og 6).
  • Kraftudtag op til 2000 Nm.

 

Læst i alt:

1364 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke