Volvo

16. marts 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Komplet vogntog til dansk vindmølleproducent

16. marts 2021 - 01:44

Den danske vindmølleproducent Solid Wind Power i Skjern har fået leveret en ny Volvo FH 460 tandemtrækker med HMF-kran og én-akslet, nedbygget sættevogn. Vogntoget skal bruges til montering og servicering af vindmøller i ind- og udland.

 

- Vores nye vogntog har to hovedopgaver. Dels skal det bruges til transport af alle komponenter til de komplette vindmøller fra vores fabrik her i Skjern til opstillingsstederne rundt omkring i Danmark og Europa. Dels skal det fungere som et servicekøretøj, der kan transportere vores mobile serviceværksted i en 10-fods container rundt til møllerne og assistere ved servicering samt udskiftning af reservedele, forklarer Peter Fly, Business Unit Manager hos Solid Wind Power.

 

- Derfor er bilen både opbygget som trækker med fast skammel til kørsel med sættevognen og med en aftagelig container-ramme, så vores 10-fods værkstedscontainere kan transporteres solidt fastgjort i containerlåse oven på skamlen, tilføjer han.

Solid Wind Powers møller er opbygget i moduler, som kan samles og rejses på et forberedt fundament på under én dag. De komplette møller vejer op til 6 tons inkl. tårn, nacelle med gearkasse og generator samt nav og vinger.

 

- Både når vi monterer og servicerer, har vi brug for at kunne køre i terræn for at komme tæt på møllerne, siger Peter Fly.

 

- Ved at kunne hæve eller sænke den bageste tandemaksel kan chaufføren altid opnå det bedste bid i underlaget med hhv. tom eller lastet bil - enten med hævet aksel som en 6x2-trækker med højt drivakseltryk eller som en traditionel 6x4 tandemtrækker.

 

- Samtidig giver den manuelt styrbare aksel på sættevognen mulighed for at ”sno” hele vogntoget gennem snævre og kringlede passager hos kunderne, tilføjer Peter Fly.

Den nye Volvo er indrettet og godkendt til kørsel med fire personer i førerhuset. Der er tale om en Volvo FH 460 6x4 med tandemakselløft. 6-cyl. rækkemotor på 460 hk/2.300 Nm, 12-trins I-Shift gearkasse med fuldautomatisk skiftesystem og skiftesoftware tilpasset entreprenørkørsel samt enkeltreduceret tandembogie med løftbar bageste aksel samt mulighed for frakobling ved terrænkørsel og tomkørsel på landevej.

 

Lastbilmægleren v/Carsten Lykke har stået for leveringen i samarbejde med Autohuset Vestergaard i Kolding, der har leveret Volvo’en, mens kranen kom fra Højbjerg Maskinfabrik i Galten, opbygning hos PM Lastvognsservice i Hedensted, sam den én-akslede sættevogn fra Bodex i Polen.

Læst i alt:

1654 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger