Volvo

21. september 2022 - 10:03

App linkNu på Google Play

Ny rapport: Stort pres på transportbranchen for at elektrificere

Ny rapport: Stort pres på transportbranchen for at elektrificere

21. september 2022 - 10:03

Landevejstransport er det område, hvor presset for at reducere CO2-udledningen er størst. Det viser ny rapport udført af firmaet Ipsos, der laver markedsanalyser, og Volvo Trucks blandt e-handels- og produktionsvirksomheder i Europa. Rapporten viser også, at virksomhederne er villige til at betale mere for transportydelser udført med lavere CO2-udledning.

 

Ipsos har på vegne af Volvo Trucks interviewet beslutningstagere i 100 store e-handels- og produktionsvirksomheder i otte europæiske lande om deres efterspørgsel efter fossilfrie transportydelser ved deres fremtidige indkøb.

 

Langt de fleste af disse virksomheder har opsat målsætninger for at reducere deres klimaaftryk. 78 % af de adspurgte virksomheder svarer, at de er villige til at betale mere for transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning, og 85 % af dem er parate til at skifte transportleverandør, hvis transportøren ikke opfylder deres krav om reduceret CO2-udledning.

Undersøgelsen viser også en sammenhæng mellem virksomhedernes fremtidige forretningsmuligheder og deres valg af fossilfri transport. 60 % af virksomhederne mener, at de risikerer at miste kunder inden for de næste tre år, hvis de ikke kan imødekomme deres forbrugeres efterspørgsel efter transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning.

 

- Det er meget positivt at se den fremtidige efterspørgsel efter fossilfri lastbiltransport. Det betyder, at vi vil se et massivt skifte i branchen i de kommende år. Vi tror, at elektrificering vil være den vigtigste drivkraft mod landevejstransporter med nul-emission, og vi er stolte af allerede nu at tilbyde fuldt elektrificerede lastbilalternativer til de fleste transportopgaver. At elektrificere betyder flere forretningsmuligheder” siger Roger Alm, President for Volvo Trucks.

Volvo Trucks har opsat et globalt mål om, at 50 % af alle nye Volvo-lastbiler, som sælges i 2030, vil være batteri-elektriske eller udrustet med brændselscelleteknologi. Overgangen til elektrificeringen føres an af Europa og Nordamerika, hvor målene er endnu højere. For eksempel ligger ambitionen i Europa på en andel på ca. 70 % fossilfri lastbiler af alle dem, der sælges i 2030.

 

Fakta om undersøgelsen:

- Undersøgelsen blev gennemført i juni 2022 og omfattede interviews med 100 fagfolk på ledelsesniveau med ansvar for bl.a. indkøb, logistik, supply chain management og/eller bæredygtighed.

 

- Undersøgelsen blev gennemført blandt e-handels- og produktionsvirksomheder i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Spanien, Holland, Sverige og Norge.

Læst i alt:

325 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger