Volvo

14. december 2021 - 21:08

App linkNu på Google Play

Ny Volvo-funktion beskytter batterierne i kulden

14. december 2021 - 21:08

Hvad sker der med en batteridrevet lastbil, når termometeret viser -25° C og hård vind sætter ind? For at finde ud af det har Volvo Trucks udført vintertests i den nordlige del af Sverige.

 

- Når vi tester vores lastbiler i åbne områder, tæt på polarcirklen i det nordlige Sverige, vurderer vi alle de uforudsigelige elementer i naturen, siger Jessica Sandström, SVP Product Management hos Volvo Trucks.

 

- Vind kombineret med frost laver islag på lastbilen, hvilket giver os gode muligheder for at sikre, at alt fungerer korrekt under ekstreme forhold. Vores test har vist, at det fungerer upåklageligt at betjene vores elektriske lastbiler i disse virkelig kolde omgivelser.

 

Et håndgribeligt resultat af vintertesten er en ny funktion kaldet ”Ready to Run”. Denne funktion forbereder lastbilen til arbejdsdage, hvor det er nødvendigt med forvarmning eller køling af batterierne. Det kan være tilfælde, hvor lastbilen skal køre i varme temperaturer, hvorved man afkøler lastbilens batterier og førerhus. Den optimale temperatur for batterierne er omkring +25° og chaufføren kan nemt starte forvarmning eller køling fra en app.

El-lastbiler er en vigtig del af løsningen til at reducere CO2-udledningen, men indtil videre udgør de kun en beskeden procentdel af det samlede lastbilmarked. Foreløbig er der blevet leveret et par hundrede tunge elektriske lastbiler til transportører i Europa i år.

 

- Vi driver forandringen og har en ledende position på det europæiske marked for elektriske lastbiler. Vi har allerede i dag elektriske lastbiler i serieproduktion og leverer til kunder over hele Europa og Nordamerika. Vores mål er, at 50% af vores samlede lastbilsalg skal være elektrisk i 2030, siger Jessica Sandström.

 

Den komplette ”Ready to Run-funktion” vil være tilgængelig på Volvo FH, FM og FMX Electric, som bruges til regional transport, distribution og anlægsarbejde.

Læst i alt:

1100 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke