Volvo

13. april 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Premiere på Volvos første 100% eldrevne

13. april 2018 - 01:45

Af Redaktionen |

Volvo Trucks lancerer nu sin første 100% eldrevne lastvogn til kommerciel brug – Volvo FL Electric til blandt andet distributionskørsel i byen og renovationskørsel. Salget og serieproduktionen af den nye model starter i Europa næste år.


»Vi er utroligt stolte over at kunne præsentere den første i en serie af 100% eldrevne Volvo-lastvogne, der er klar til almindelige trafikforhold. Med denne model gør vi det muligt for de byer, der ønsker en bæredygtig byudvikling, at udnytte de fordele, som transporter med eldrevne lastvogne giver,« siger Claes Nilsson, adm. direktør hos Volvo Trucks.

 

En eldreven lastvogn uden udstødningsemission kan bruges i indendørs terminaler og i miljøzoner. Deres lave støjniveau giver mulighed for at udføre mere arbejde om natten, så vejene belastes mindre om dagen.

Der er en betydelig markedsinteresse for eldrevne lastvogne. Mange potentielle kunder har spørgsmål om de muligheder, der genereres med den nye teknologi, og hvad det kan betyde for deres drift, lyder det hos Volvo Trucks.

 

»For at gøre overgangen så sikker og smidig som muligt tilbyder vi helhedsorienterede løsninger, der er baseret på hver enkelt kundes individuelle behov vedrørende kørselscyklusser, lastkapacitet, driftstid, rækkevidde og andre parametre. En sådan løsning kan omfatte alt fra ruteanalyser og batterioptimering til service og finansiering. Volvo Trucks har et tæt samarbejde med adskillige leverandører af opladningsudstyr. Som altid er målet at tilbyde kunderne en høj driftstid og produktivitet,« siger Jonas Odermalm, der er produktstrategichef for Volvo FL og Volvo FE hos Volvo Trucks.

Fakta


- 100% eldreven lastvogn til distributionskørsel, renovationskørsel og andre anvendelser i bymiljøer, totalvægt 16 ton.
- Drivline: 185 kW elmotor, maks. effekt/130 kW kontinuerlig drift, 2-trins transmission, kardanaksel, bagaksel. Maks. moment, elmotor 425 Nm. Maks. moment bagaksel 16 kNm.
- Energilagring: 2-6 litium-ion-batterier, samlet 100–300 kWh.
- Rækkevidde: Op til 300 km.
- Opladning: AC-opladning via hovedforsyningen (22 kW) eller DC-hurtigopladning via CCS/Combo2 til op til 150 kW.
- Opladningstid: Fra afladede til fuldt opladede batterier: hurtigopladning 1-2 timer (DC-opladning), opladning om natten op til 10 timer (AC-opladning) med maks. batterikapacitet på 300 kWh.
- De første to Volvo FL Electric-lastvogne tages i brug af renovations- og genbrugsvirksomheden Renova og transportvirksomheden TGM.
- Projektet Off Peak City Distribution har undersøgt effekterne af godstransport om natten i den centrale del af Stockholm. Det viste sig, at ved at undgå myldretidstrafikken kunne lastvognene udføre opgaverne på en tredjedel af den normale tid i sammenligning med drift i dagtimerne.

Læst i alt:

497 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger