Volvo

29. september 2021 - 19:16

App linkNu på Google Play

Unicon har fået verdens første elektriske betonbil

29. september 2021 - 19:16

Unicon fik onsdag overrakt nøglerne til verdens første serieproducerede elektriske betonbil.

 

Der er tale om en Volvo FE Electric 6x2 med 266 kWh batterikapacitet og en rækkevidde på op til 150 km.

 

- Samarbejdet med Unicon omkring omstilling af deres flåde til bæredygtig transport og herunder bæredygtigt byggeri, har været en spændende rejse. Vi er stolte af at vi sammen med Unicon kan præsentere verdens første fuldt elektriske betonbil. Med det viser vi at Volvo er klar til at løse krævende tekniske opgaver med vores elektriske biler, siger forretningsudviklingschef, Joakim Bansholm Nilsson.

 

Allerede i august 2020 kunne Unicon sende Danmarks første og eneste hybride betonlastbil fra Volvo på vejene, hvorefter flere HVO-drevne betonlastbiler fulgte efter.

- Vi er enormt stolte over at kunne præsentere verdens første serieproducerede elektriske betonbil på de danske veje og byggepladser. Som Danmarks største leverandør af færdigblandet beton er vi hele tiden på jagt efter nye initiativer, der kan bidrage til et mere miljøvenligt byggeri, og her bliver den elektriske betonbil fuldstændig afgørende for fremtidig bæredygtig distribution af færdigblandet beton, der er det mest brugte byggemateriale i verden, forklarer Jan Søndergaard Hansen, direktør i Unicon.

Læst i alt:

1030 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger