Volvo

6. oktober 2021 - 13:03

App linkNu på Google Play

Volvo skal levere rekordordre på elektriske lastbiler til DFDS

Volvo skal levere rekordordre på elektriske lastbiler til DFDS

6. oktober 2021 - 13:03

Volvo Trucks har modtaget en ordre på 100 Volvo FM Electric fra DFDS, Nordeuropas største shipping- og logistikfirma. Handlen er den hidtil største kommercielle ordre for Volvo elektriske lastbiler, og en af de største nogensinde for tunge elektriske lastbiler verden over.

 

- Det her er en vigtig milepæl i vores engagement for fossilfri transport, og jeg er meget stolt over det partnerskab, vi har med DFDS. Sammen viser vi verden, at elektrificeret tung lastbilstransport er en levedygtig løsning allerede i dag. Jeg tror, at dette vil tilskynde mange flere kunder til at tage det første skridt på deres egen elektrificeringsrejse, udtaler Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

 

De første leverancer af Volvo FM Electric til DFDS starter i fjerde kvartal af 2022 og fortsætter i hele 2023. Lastbilerne skal bruges til både kort og lang transport i DFDS’ logistiksystem i Europa.

- I DFDS er vi fast besluttede på at tage ansvar for at reducere CO2 -emissionerne og skabe en bæredygtig forsyningskæde. Vi ved, hvor vigtig elektrificering er i rejsen for at nå vores CO2-mål, og jeg håber, at vi kan inspirere andre, når vi går videre med denne vitale overgang, forklarer Niklas Andersson, koncerndirektør og chef for logistikafdelingen i DFDS.

 

FM Electric kan veje op til 44 ton (vogntogsvægt) og har en rækkevidde på op til 300 km. Med en opladning undervejs i løbet af arbejdsdagen kan rækkevidden forlænges.

 

Køretøjerne kan oplades både via depotopladning natten over (hver lastbil leveres med en vekselstrømslader) og via hurtigopladning på ruten (DC-opladning). DFDS har valgt en finansieringsløsning leveret af Volvo Financial Services.

Gennembrud for elektriske lastbiler i Europa?

I Europa er der i år hidtil registreret et par hundrede elektriske lastbiler over 16 ton. Heraf er cirka 40 procent Volvo Electric lastbiler.

 

- Vores klare mål er at drive transformationen af elektriske lastbiler, og vores markedsledende position viser, at vi helt sikkert er på rette vej. Vores mål for 2030 er, at halvdelen af vores globale lastbilleverancer vil være elektriske. Vi er glade for at se, at den stigende interesse blandt vores kunder begynder at afspejle sig i faste ordrer, ikke mindst ved denne imponerende ordre fra DFDS, siger Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

 

Volvo Trucks startede serieproduktionen af elektriske lastbiler i 2019. Modelprogrammet omfatter nu seks elektriske lastbilmodeller - Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE, Volvo FL og Volvo VNR, der sælges i Nordamerika.

Om DFDS

DFDS leverer færge- og transporttjenester i og omkring Europa og genererer årlige indtægter på 19 mia. kr. Virksomhedens 10.000 medarbejdere er placeret i mere end 20 lande. DFDS har hovedkontor i København og er noteret på Nasdaq i København.

Læst i alt:

1125 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger