Volvo

8. november 2019 - 08:11

App linkNu på Google Play

Volvo sparker gang i salget af elektriske lastbiler

8. november 2019 - 08:11

Volvo Trucks starter salget af de eldrevne Volvo FL- og Volvo FE-lastbiler på udvalgte markeder i Europa for at imødekomme den stigende efterspørgsel på bæredygtige transportløsninger i bymiljøer.

 

De eldrevne lastbiler uden udstødningsemissioner og med reduceret støjniveau har et stort potentiale til anvendelse i byområderne. For det første gør det nedsatte støjniveau det muligt at udføre distributionskørsel og renovationskørsel tidligt om morgenen, sent om aftenen eller endda om natten, hvilket bidrager til at forbedre transportlogistikken og nedbringe trafikpropperne i myldretiden. For det andet sikrer de eldrevne lastbiler en bedre luftkvalitet og mindre støj, hvilket giver nye muligheder for byplanlægning og infrastruktur. En eldrevet lastbil kan f.eks. bruges i indendørs læsseområder og miljøzoner.

»Den globale urbanisering kræver stadig større fokus på byernes logistik og lastvognstransport med nul emissioner og mindre støj. Med Volvo FL Electric og Volvo FE Electric kan vi imødekomme både de høje miljøkrav såvel som vores kunders høje kommercielle krav,« fortæller Jonas Odermalm, vice president for Electromobility.

 

En af udfordringerne er at maksimere nyttelasten, samtidig med at køredistancen optimeres.

 

»Volvo Trucks' løsninger vil være baseret på de individuelle forretningsbehov og tage forskellige parametre med i betragtning, f.eks. kørselscyklusser, lastkapacitet og ruteanalyser, så batterikapaciteten udnyttes på den mest effektive måde,« fortsætter Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric og Volvo FE Electric blev udviklet i tæt samarbejde med udvalgte kunder i Gøteborg i Sverige. Deres feedback har været meget positiv, og de chauffører, der er involveret i samarbejdet, er især imponerede over den hurtigt reagerende drivline, den glidende acceleration, samt hvor støjsvage lastbilerne er.

»Selvom kundernes feedback har været positiv, anerkender vi, at opladningsinfrastrukturen stadig er under udvikling i de fleste byer, og vi samarbejder da også med både offentlige og private partnere for at komme til enighed om en langsigtet strategi for en udvidelse af opladningsinfrastrukturen. Det står dog helt klart, at tempoet i udviklingen af opladningsinfrastrukturen skal øges,« siger Jonas Odermalm.

 

For at imødegå klimaforandringerne vil det kræve flere tilgængelige drivlineteknologier.

 

»Eldrevne køretøjer, der oplades med el fra vedvarende energikilder, er i sandhed et vigtigt skridt hen imod en mere bæredygtig distributionskørsel i byerne. Der vil dog ikke være én enkelt energikilde, der kan løse klimaforandringerne og alle andre miljøproblemer. Forskellige typer transport kræver forskellige typer drivlineløsninger,« konkluderer Jonas Odermalm.

Læst i alt:

608 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger