Volvo

7. december 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Volvo Trucks: Spar brændstof med opgraderet dieselmotor

7. december 2018 - 01:43

Volvo Trucks’ opgraderede D11 og D13 dieselmotorer til Volvo FH, FM og FMX, der opfylder den nye Euro 6 Step D forordning, indeholder en række forbedringer, der giver transportører mulighed for at reducere deres brændstofomkostninger.

 

Det skriver Volvo Trucks i en pressemeddelelse.

 

»Udgiften til brændstof står for cirka en tredjedel af tranportørernes omkostninger, så vi fortsætter med at vende hver en sten for at finde nye veje til at reducere brændstofomkostningerne i vores lastvogne«, udtaler Claes Nilsson, direktør for Volvo Trucks, og tilføjer:

»Denne gang er det en kombination af mindre forbedringer, der giver betydelige omkostningsbesparelser for vores kunder uden at gå på kompromis med ydeevne eller produktivitet.«

 

Den nye Euro 6 Step D forordning fokuserer på at sikre, at køretøjerne er i overensstemmelse med emissionsstandarderne ved normal drift. Volvo Trucks’ skridt til at opfylde de strengere emissionsstandarder omfatter ny motorsoftware og forbedret belægning i systemet til udstødningsefterbehandling.

Den opgraderede D13 dieselmotor anvender også en ny VDS-5 olietype med lav viskositet og nye olieskraberringe på stemplerne, som mindsker brændstofforbruget og den interne friktion. Derudover sparer motoren med 500 hk ekstra brændstof, da den får samme højere kompression som varianterne med 460 og 420 hk.

 

Den kortbaserede I-See software bruger kortdata til at forhåndsvise vejens topografi og foretage gearvalg, acceleration og motorbremsning. Den er designet til at bruge lastvognens bevægelsesenergi på bedst mulige måde og er blevet forbedret med nogle opgraderinger såsom ny gearvælgerstrategi og selektiv coasting, som giver mulighed for en mere effektiv brug af friløbsfunktionen I-Roll.

 

»Disse opdateringer understøtter vores kunder med at følge de nye emissionsregulativer og samtidig forbedre brændstofeffektiviteten for vores Volvo FH, FM og FMX lastvogne,« fortsætter Claes Nilsson.

De nye opgraderede motorer kan bestilles fra slutningen af december 2018.

 

Læst i alt:

2253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger