Volvo

14. september 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Volvo viser selvkørende el-trækkere

14. september 2018 - 01:45

Volvo Trucks har lanceret et bud på en ny type transportløsning, der består af selvkørende, eldrevne erhvervskøretøjer, som skal bidrage til en mere effektiv, sikker og ren transport. Det langsigtede mål er at tilbyde de virksomheder, der har brug for faste transporttjenester mellem faste punkter, et supplement til de aktuelle tilbud, oplyser Volvo Trucks i en pressemeddelelse.

 

»Vi har endnu ikke set transportbranchens fulde potentiale. Alt tyder på, at det globale behov for transport vil blive ved med at vokse i det årti, der ligger foran os. Hvis vi skal blive i stand til at dække dette behov på en bæredygtig og effektiv måde, er vi nødt til at finde frem til nye løsninger. For at sikre et velfungerende system til transport af varer er vi også nødt til at udnytte den eksisterende infrastruktur bedre, end vi gør i øjeblikket. Det transportsystem, vi er i gang med at udvikle, kan blive et vigtigt supplement til de aktuelle løsninger, og kan hjælpe med at løse mange af de udfordringer, som samfundet, transportvirksomhederne og transportkøberne står over for,« siger Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.

Volvo Trucks' fremtidige transportløsning skal bruges til almindelige og gentagne opgaver, der er karakteriseret af relativt korte køreafstande, store varemængder og en høj grad af præcision i leveringen. Transporter mellem logistikcentre er et typisk eksempel, men der er også andre anvendelsesmuligheder.

 

De nye koncept-køretøjer kan bruges som trækkere og er kompatible med de eksisterende sættevognstyper. Drivlinen og batterienheden er samme type som den, der bruges i Volvo Trucks’ eldrevne lastvogne til bydistribution, som blev lanceret tidligere på året.

 

»Vores system kan ses som en udvidelse af de avancerede logistikløsninger, som mange brancher allerede anvender i dag. Eftersom vi bruger selvkørende køretøjer uden emissioner eller støj, kan de køre på ethvert tidspunkt af døgnet, både dag og nat. Løsningen udnytter den eksisterende infrastruktur og eksisterende udstyr, hvilket gør det lettere at dække investeringer og integrere den med den eksisterende drift,« forklarer Mikael Karlsson, vicedirektør for Autonomous Solutions hos Volvo Trucks.

Driften klares af selvkørende eldrevne køretøjer, der er forbundet til en skytjeneste og et transportcenter. Køretøjerne er udstyret med avancerede systemer til selvkørende drift. De er bygget, så det er muligt at lokalisere deres aktuelle position med en nøjagtighed på få centimeter, og det er muligt at overvåge dem og analysere den omgivende trafik og så reagere med en høj grad af nøjagtighed.

 

Transportcenteret overvåger hele tiden status for transporten og holder et præcist øje med hver enkelt køretøjs position, batteriets opladning, lasten, servicebehov og en række andre vigtige parametre. Ligesom i en industriel produktionsproces er hastighed og udførelse skræddersyet til at undgå unødvendig ventetid og øge præcisionen af leveringen. På den måde er det muligt at minimere spild i form af reservelagre og at øge tilgængeligheden. Køretøjer, der kører på samme rute, sørger i samarbejde for at skabe det optimale flow.

Volvo Trucks vil i den kommende tid fortsætte udviklingen af de selvkørende, eldrevne trækkere i samarbejde med udvalgte kunder.

 

Læst i alt:

1437 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger