Volvo

24. juni 2019 - 00:16

App linkNu på Google Play

Volvos nye TC-motorer imponerer

24. juni 2019 - 00:16

Rasmus Haargaard

Volvo giver Turbo Compound-teknologien et skud mere på det europæiske marked i FH-serien, og den første testkørsel i blandet svensk terræn efterlod et overbevisende indtryk

 

Volvo Trucks’ FH-serie har i mere end et kvart århundrede været blandt de dominerende lastbilserier til fjerntransport, og for at styrke sig yderligere i det stærkt konkurrenceprægede segment, lancerer Volvo nu en ny teknologi på 13 liters motoren – en teknologi som både er nyudviklet og set før.

 

Den nye motor med Turbo Compound får betegnelsen D13TC, og den er en del af en samlet pakke, som Volvo kalder I-Save. Som navnet antyder, er der tale om en pakke, der er udviklet til at spare brændstof, og det kan ifølge fabrikken blive helt op til 7% besparelse på de dyre dråber, når lastbilen kører over lange afstande.

Lastbil Magasinet var sidste uge draget til Borås vest for Göteborg for at deltage i en større testkørsel, der førte os østpå forbi Jönköping og rundt om i det bakkede og snoede landskab ad i alt fire delruter, som tilsammen gav os 330 km under huden i fire forskellige FH-modeller – fordelt på to 460’ere med og uden TC, samt to 500’ere med og uden TC.

 

Vores forventninger blev ikke skuffet på ruten, som strakte sig over en blanding af motorvej, landevej, lidt bykørsel og en anelse temmelig bakket og snoet terræn undervejs. Faktisk var forskellen til at mærke mere, end det var forventet på forhånd.

 

Vælger en vognmand Volvo FH med den nye I-Save-pakke, så kan han ifølge Volvo se frem til en brændstofbesparelse på op til 7%. Heraf tegner den nye Turbo Compound-motor sig for 4% besparelse (Adblue medregnet), mens den anden del af I-Save-pakken står for de sidste 3%.

Den anden del af I-Save er en såkaldt ”Long Haul Fuel Package” (brændstofpakke til fjerntransport), som består af en række mindre forbedringer og optimeringer af primært software-delen på FH-serien.

 

Volvo FH 460 TC og 500 TC blev allerede mulig at bestille i foråret, og de første leveringer ruller ud på de danske veje i nær fremtid.

 

Du kan læse meget mere om Volvos nye TC-motorer og I-Save-konceptet, samt oplevelserne fra testkørslen i det svenske i Lastbil Magasinets juli-nummer, der er på gaden i næste uge.

Læst i alt:

3130 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger