Volvo

4. januar 2022 - 14:06

App linkNu på Google Play

Tung elektrisk lastbil sat på prøve - udmærker sig i rækkevidde og energieffektivitet

Tung elektrisk lastbil sat på prøve - udmærker sig i rækkevidde og energieffektivitet

4. januar 2022 - 14:06

Nu er den første uafhængige energieffektivitetstest med en fuldt lastet tung elektrisk Volvo-lastbil blevet udført i Tyskland. Den elektriske lastbil overskred sin officielle rækkevidde og brugte 50 % mindre energi end dens diesel-modstykke.

 

Lastbilen, der blev testet, var en Volvo FH Electric. Et køretøj med nul-udstødningsemission med 490 kW kontinuerlig effekt og en samlet vogntogsvægt på 40 tons. Den tyske lastbiljournalist Jan Burgdorf testede lastbilen på Green Truck Route, en 343 km lang rute, der omfatter en række motorveje, bakket terræn og smalle veje, der bruges til at teste forskellige producenters lastbiler.

 

- Jeg må sige, at når man kører denne lastbil, er den lige så adræt, eller endda mere adræt, end en diesellastbil. Chaufførerne vil blive meget overrasket over, hvor let den er at køre, hvor stille den er, og hvor godt den reagerer. Der er ingen som helst vibrationer, siger Jan Burgdorf.

Volvo FH Electric holdt en gennemsnitshastighed på 80 km/t på hele ruten, hvilket er på niveau med Volvo FH udstyret med dieselmotor og brændstofeffektivitetspakken I-Save. Baseret på energiforbruget på kun 1,1 kWh/km havde el-lastbilen en samlet rækkevidde på 345 km på én opladning.

 

- Disse testresultater viser, at det med en 40 ton Europa-trækker er muligt at køre op til 500 km i løbet af en almindelig arbejdsdag med et kort stop til opladning, for eksempel i frokostpausen, forklarer Tobias Bergman, pressetestdirektør hos Volvo Trucks.

 

I Green Truck Route-testene brugte Volvo FH Electric 50 % mindre energi end en Volvo FH med en sammenlignelig dieselmotor.

 

- Den elektriske drivline er meget effektiv, hvilket gør den fuldelektriske lastbil til et meget kraftfuldt redskab til reduktion af CO2-emissioner, kommenterer Tobias Bergman.

Volvo Trucks’ mål er, at el-lastbiler vil tegne sig for halvdelen af lastbilsalget i 2030, og i 2040 100 %. Det er baseret på CO2-reduktionen for nye solgte lastbiler ud fra ”vugge til grav”-princippet ”well-to-wheel”.

 

- Vi er forpligtet til Paris-aftalen om klimaændringer. Der er opstillet videnskabsbaserede mål, og vi tager skridtet til at fremskynde udviklingen mod væsentligt lavere CO2-udledninger relateret til vejgodstransporter. Det, mener jeg, at den brede elektriske modelserie, vi allerede har på markedet, er et meget tydeligt bevis på, slutter Tobias Bergman.

 

Har du lyst til at se en film om testen? Klik her.

 

Fakta om testen og lastbilen:

- Samlet vogntogsvægt: 40 tons

- Gennemsnitshastighed: 80 km/t

- Energiforbrug: 1,1 kWh/km

- Batterikapacitet: 540 kWh

- Udgangseffekt: 490 kW kontinuerlig effekt

- Samlet testbanerækkevidde: 343 km

- Samlet rækkevidde baseret på fuld opladning fra start: 345 km

- Den testede Volvo FH Electric kan tilbagelægge op til 500 km i løbet af en normal arbejdsdag, hvis der tilføjes en opladning, for eksempel i frokostpausen.

 

 

Fakta om Volvos udvalg af elektriske lastbiler:

- Volvo Trucks har en modelserie på seks forskellige elektriske lastbiler, der er designet til at dække mange forskellige transportopgaver.

- Volvo FH, FM og FMX Electric modellerne har en samlet vogntogsvægt på op til 44 tons. Salget er i gang i Europa, og produktionen starter i anden halvdel af 2022.

- Serieproduktion i Europa af Volvo FL og FE Electric til bydistribution, renovationskørsel, let anlægstransport og distributionskørsel startede i 2019.

- Produktionen af Volvo VNR Electric til Nordamerika begyndte i 2020.

Læst i alt:

1530 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke