5. februar 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

Nyt system skal advare chaufføren og de bløde trafikanter på samme tid

5. februar 2021 - 01:46

Jakob Bargmann

ZitySafe, det er navnet på det nye system, som skal hjælpe chauffører til at undgå at ende i de frygtede højresvingsulykker.

Systemet går i sin enkelthed ud på, at både chaufføren og cyklist eller fodgænger alarmeres, når cyklisten eller fodgængeren tager en farlig retning.

 

Det er Dennis Jensen, der står bag ZitySafe. Han har længe haft en idé om at ville lave noget til gavn for vognmandsbranchen, og det skyldes blandt andet, at han har haft højresvingsulykkerne tæt inde på livet. Dennis Jensen har tidligere arbejdet som driftschef hos Lidl i Køge, og her var der en chauffør, som var meget tæt på at køre en cyklist ned. Og i hans fars forhenværende vognmandsfirma var der en chauffør, som kørte en cyklist ned i et højresving – til alt held brækkede cyklisten dog ”kun” benet.


Med blind vinkel-systemet fra ZitySafe advares de bløde trafikanter med lys og lyd, og på den måde kan udefrakommende nå at agere, før det går galt. Kameraer med indbyggede blind vinkel-sensorer monteres på siden af køretøjet og registrerer bløde trafikanter samt sender en advarsel til chaufføren. På siden af køretøjet monteres en alarm.

- Udefrakommende får beskeden ”danger – step away”, som så bliver lavet om til dansk, siger Dennis Jensen.

 

Inde i kabinen vil chaufføren samtidig modtage en advarsel, og han vil på en skærm modtage et grønt, gult eller rødt symbol alt efter farligheden af situationen.

 

Skulle uheldet alligevel være ude, så er hele scenariet optaget på systemets harddisk, og her kan man rekvirere klippet online, så det kan deles med forsikring og relevante myndigheder.

 

I systemet er der også indbygget DSM- kamera (Driver status monitor), som registrerer chaufførens adfærd såsom træthed, uopmærksomhed, ildebefindende og brug af mobil osv.

 

Introprisen på ZitySafe bliver ifølge Dennis Jensen cirka 25.000 kroner pr. bil plus montering.

Læst i alt:

2143 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger