23948sdkhjf

EU-vejpakke: Forsigtig DTL-optimisme

- Jeg vil se den endelige aftaletekst først, melder adm. direktør Erik Østergaard.

DTL-Danske Vognmænd signalerer forsigtig optimisme, efter at EU nu er på vej med en ny fælles Vejpakke - trods massiv modstand fra en række særligt østeuropæiske lande og en række organisationers tvetungede tale, som meldingen blandt andet lyder fra DTL.

Erik Østergaard, DTL-Danske Vognmænds administrerende direktør:

- Det er for tidligt at løfte armene i jubel. Jeg vil se den endelige aftaletekst først, men jeg noterer mig da, at kilder tæt på processen mener, at der er grund til begejstring. Den håber jeg at kunne dele, når vi kender det fulde indhold af teksten, og når Europa-Parlamentet har stemt endeligt om resultatet. Så jeg er optimist og fortrøstningsfuld – men vil gerne lige se detaljerne først.

Ser rigtig ud

Erik Østergaard fortsætter:

- I overskriftsform ser trilog-aftalen rigtig ud. Samme løn for samme arbejde på samme sted, opgør med skuffeselskaber, krav til, at lastbiler på internationale ture skal vende hjem oftere, begrænsninger i cabotagekørsel, værdige forhold for chaufføren, stærkere kontrol, fastholdelse af, at det lange hvil skal holdes ude af lastbilen og så videre.

- Det tegner rigtigt, men DTL har brug for at se alle detaljerne, før vi jubler. Det er et omfangsrigt og komplekst stof, som har været undervejs i årevis. Som bekendt ligger Djævlen i detaljen – og dén vil vi have helt styr på, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094