23948sdkhjf

Er ministeren i gang med at afskaffe ”Den Danske Model”?

Kommentar til denne artikel:

Det er forudsigeligt, når den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard bifalder 3F’s aggressive og ganske urimelige fremfærd mod virksomheden FAS Transport.

Havde der været tale om en ”blå” beskæftigelsesminister ville reaktionen formodentlig have været den samme. For den højt besungne ”Danske Model” fra 1800-tallet har samme status blandt danske politikere, som biblen har i den katolske kirke: ikke give offentligt tilkende, hvis man er bekendt med at nogen bliver groft udnyttet i det hellige budskabs navn.

Men når Peter Hummelgaard hyler med flokken, er han formodentlig ikke klar over, at han reelt er med til at afskaffe ”Den danske model”. For 3F er med deres aggressive og meningsløse fremfærd mod sagesløse arbejdsgivere godt i gang med at overspille deres rolle som garant for ordentlige løn- og arbejdsforhold for chaufførerne. Og i dette tilfælde er det ovenikøbet et enkeltmandsfirma – uden ansatte. Og den stigende bevidsthed blandt chauffører og vognmænd vil vi udnytte i den frihedskamp, som Landsforeningen Dansk Godstransport har indledt.

”Den danske model”, som har sikret ro på arbejdsmarkedet og skabt balance og harmoni på arbejdspladserne, skal bevares. Men den skal moderniseres og det kræver valgfrihed for såvel chaufføren som for vognmanden.

Frede Matzen

Formand for Landsforeningen Dansk Godstransport

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094