23948sdkhjf

- Vi vil dyrevelfærden, men hvad med chaufførvelfærden?

Redaktionen har modtaget dette indlæg, udsendt af en gruppe chauffører efter et møde hos 3F i Randers lørdag 12. oktober:

Nok er nok…

Vi, der hver evig eneste dag transporter dyr fra landmanden, har efterhånden fået nok. Der skal ikke herske tvivl om, vi vil dyrevelfærden. Vi kører med dyr fordi vi elsker dyr, og vi holder af vores job.

Vi chauffører er enormt presset af store bøder, samt af frustrationer over, at vi får skylden for de syge dyr.

Hvor en landmand f.eks. har smågrisene i 10 uger - fra fødsel til afhentning - hvor han hver evig eneste dag tilser grisen, ja det ”tilsyn” har vi chauffører 10 sekunder til at se. Vi har ikke en jordisk chance for at se, om dyret har skader på 10 sekunder. Landmanden har 10 uger!

En dyrlæge har læst i mindst 5 år for at blive dyrlæge. 5 år tager det altså. Vi andre formodes at kunne se de samme skader efter 5 dages uddannelse!

Det er ikke i orden. Vi hverken kan eller vil påtage os det ansvar. Chauffører er ikke dyrlæger. Når et dyr har skjulte skader, som først bliver opdaget under slagtning, ja så risikerer vi en bøde på f.eks. 10.000 kr.

Chaufføren får altså en bøde for noget, han/hun overhovedet ingen mulighed har for at se. Det er ikke rimeligt.

Det påvirker os psykisk utrolig meget. Det, at vågne hver morgen, tage penge med på arbejde med tanken om: ”Gad vide hvor mange bøder jeg får i dag”.

Det er ikke rimeligt. Vores arbejdsmiljø er slidt og dårligt pga. disse tåbelige regler.

Kære politikere, læg nu ansvaret på dem, som har muligheden, uddannelsen og ansvaret for at tilse de syge dyr.

Chaufførerne i Danmark frygter for fremtiden, vi frygter for et erhverv, der uddør, ingen unge mennesker vil ind i sådan et arbejdsmiljø. Det går ikke kun ud over vores elskede job - vi skal nok finde andre chaufførjobs - men det går også ud over et kæmpe eksportmarked, landmanden og slagteriarbejderen osv.

Kort sagt: Vi forlanger handling nu…

På chaufførernes vegne

Torben Jensen, chauffør ved NV-Randers A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093