23948sdkhjf

- Koster det gratis?

DEBATINDLÆG:

Hej alle gode kollegaer ude i Danmark.

Der skal ryddes op i branchen, og regler skal respekteres og overholdes. Nu ramte det så H.P. Therkelsen, som er et gammelt hæderkronet firma – eller er de?

Det må jo nu vise sig. Jeg synes, at erfaringen fra Kurt Beier-sagen er, at har man handlet forkert, så erkend det med det samme og lov bod og bedring, ellers ender det helt uoverskueligt.

Først og fremmest er der vel ikke noget at diskutere om, hvorvidt der er foregået noget ulovligt. Fire mennesker erkender dette og får betinget fængsel, hvilket i min optik betyder det samme som, at jeg nægtes at drikke rødvin til maden i tre måneder! Det kan jeg nok leve med, og det synes jeg personligt ikke er en straf – men jeg er hverken udøvende eller dømmende magt, så det kan jeg kun have en holdning til.

At tale om menneskelige fejl og at man ikke kendte til det, tyder med al respekt i givet fald på et firma, hvor alt kan lade sig gøre, intet kontrolleres, og alle lukker øjnene. Jeg tror ganske simpelt ikke på, at man driver virksomhed på den måde, og der er jo ikke tale om menneskelige fejl, når fire mennesker erkender, at de har svindlet. Så er det jo svindel og ikke fejl.

Den her sag må jo gå sin gang. Om H.P. Therkelsen kommer hele ud på den anden side, og om de i givet fald har fortjent det, ved jeg ikke. Men det må tiden jo vise.

Jeg har skrevet det før og gør det gerne igen:

Alle jer, der fusker, både i det små med udetillæg, selvom chaufføren sover hjemme, eksportoverenskomst uden at forlade landet, manglende eller ulovlige hvil, ulovlige biler med Adblue-fusk, magneter samt skamvridning af cabotageregler – I vil i fremtiden blive et forfulgt folkefærd, ligesom rygerne er det, og på sigt vil jeres virksomheder ophøre med at eksistere.

Der er meget, meget lidt, der arbejder i jeres retning, og så meget, der enten er kommet eller er på vej, som vil bevirke, at I ikke kan fortsætte, som I gør.

Hvis I vil være vognmænd, hvorfor foretager I så ikke nu – i rette tid – et kursskifte? Hjælp os andre med at hæve niveauet i branchen, skab ordentlige forhold og en fair konkurrence.

Længe leve de rigtige danske vognmænd, der er stadig mange af jer derude, så bid tænderne sammen og kæmp imod. Der er lys forude og bedre tider på vej.

Jens-Ole Larsen

Fragtmand & vognmand fra Slagelse

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062