23948sdkhjf

Seks lastbil-nyheder i spil til innovationspris

Ikke færre end seks innovative lastbil-nyheder er i spil til titlen som Truck Innovation Award 2020.

Prisen uddeles 20. november på årets største transportmesse i Europa, Solutrans i Lyon, og listen over kandidater ser således ud:

Freightliner eCascadia – Freightliners elektriske trækker, som blev sendt i kundetest i starten af 2019 med en rækkevidde op til 400 km.

Hyundai Trucks' el-lastbil med brint som brændstof. Hyundai skal i 2020 levere de første 50 brint-lastbiler til det europæiske marked.

Nikola Motor Company, som har planer om i 2022/23 at udrulle elektriske lastbiler med brint eller batterier som brændstof både på det amerikanske og europæiske marked.

Renault Optifuel Lab 3 – et udviklingsprojekt fra Renault Trucks, som i tredje version med nye innovative løsninger sparer endnu mere brændstof og CO2-

Scania AXL – konceptlastbil fra Scania uden førerhus til anlægs- og minekørsel.

Vera – Volvos konceptlastbil som trækker uden førerhus.

Innovation Truck Award er indstiftet af den internationale IToY-jury for at anerkende den store teknologiske forandring, som lastbilbranchen undergår i disse år. For at være kandidat til titlen skal lastbilen rumme innovative løsninger, som bidrager til at forbedre effektiviteten i vejtransporten og/eller at nedbringe den miljømæssige påvirkning af samfundet, som vejtransport skaber. Det kan fx være i form af en alternativ drivline, alternativt brændstofsystem, forskellige former for autonom kørsel eller andre nytænkende og innovative løsninger til at styrke lastbilens effektivitet og klimaeffekt. Der skal være tale om en ”køreklar” lastbil, om end den ikke behøver at være sat i serieproduktion.

Vinderen kåres via afstemning blandt medlemmerne af fagjuryen International Truck of the Year, som består af 24 lastbil-journalister fra førende fagblade fra lige så mange europæiske lande – samt associerede medlemmer over hele kloden. Danmark er repræsenteret via Lastbil Magasinet.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188