23948sdkhjf

Lastbilmarkedet stadig over 2018-niveau

Lastbilsalget - eller indregistreringstallet - er stadig mærket af juni måneds nær-rekordsalg, da den nye tachograf-lovgivning i høj grad har påvirket efterspørgslen. Der er i september 2019 solgt 368 lastbiler, hvor der i september sidste år blev solgt 469.

År til dato (januar – september) er vi til gengæld et fint stykke over samme periode sidste år – nærmere bestemt 4,5 procent. Der er i årets første ni måneder solgt 3937 lastbiler, hvor der sidste år blev solgt 3768 lastbiler. Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

»Lastbilsalget i september måned er stadig påvirket af lovændringen for indførelsen af den digitale tachograf, der kom i midten af juni. Derfor er lastbilsalget i september 2019 en smule under samme periode sidste år. Det er ikke ualmindeligt, at der efter ny lovgivning, går et par måneder før salget er genoplivet, og dette er tilfældet her. For året er der dog blevet solgt 3.937 lastbiler, hvilket er et godt stykke over samme periode sidste år. Vi forventer derfor, at erhvervslivets efterspørgsel på tunge transportkøretøjer forbliver på samme høje niveau året ud,« siger direktør for De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064