23948sdkhjf

ITD om godkendt vejpakke: En milepæl

Tirsdag lykkedes det i Europa-Parlamentet transportudvalget at få mandatet på Vejpakken vedtaget. Hos ITD glæder man sig over, at næste fase nu begynder med trilogforhandlingerne. Her skal de europæiske institutioner, henholdsvis Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, mødes med hver deres vejpakkemandat i bagagen og forhandle sig frem til fælles regler for vejgodstransportbranchen.

Efter flere processuelle vanskeligheder og politiske gruppers udfordringer af det forhenværende parlaments beslutning om at gå videre med Vejpakken er det endelig blevet afgjort, at Vejpakken skal i trepartsbehandling, hvor institutionerne skal forhandle og afdække kompromisløsninger for henholdsvis udstationering, cabotage og køre- og hviletid.

»Beslutningen er en vigtig milepæl for Vejpakken efter en lang stagnationsperiode i EU’s institutioner. I ITD glæder vi os over, at flere års arbejde ikke er gået til spilde, og at vi nu kan se frem til, at institutionerne sætter fart på at få fundet nogle fælleseuropæiske løsninger og regler, der kan kontrolleres og håndhæves,« siger ITD’s erhvervspolitiske chefkonsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic, i en pressemeddelelse.

Ud over mandatet til udstationering, cabotage og køre- og hviletid har Europa-Parlamentet tillige godkendt øvrige forhandlingsmandater, herunder mandatet til Eurovignette-direktivet, kombidirektivet og direktivet om elektronisk godstransportinformation.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062