23948sdkhjf

Et kvart århundrede med Scania

Scania Danmark A/S’ adm. direktør Marcus Holm kunne torsdag 19. september fejre sit 25-års jubilæum i Scania-koncernen. Undervejs har han arbejdet inden for både udvikling og produktion og været vidt omkring i koncernens svenske og internationale afdelinger. I de seneste to år har han stået i spidsen for det danske selskab og kan i en alder af 48 år se tilbage på et kvart århundrede med en meget alsidig Scania-karriere.

Som nyuddannet civilingeniør fra Chalmers Tekniske Universitet i Göteborg fik han en stilling som traniee i 1994, i Scanias udviklingsafdeling og måtte flytte fra Göteborg til Scanias hjemmebane i Södertälje syd for Stockholm.

»I starten arbejdede jeg meget med udvikling af bl.a. motorkomponenter. Det gav en masse viden om Scanias grundlæggende motorteknologi og tekniske strategi, så da jeg efter nogle år blev tilbudt at komme til Scanias motorfabrik i Brasilien, sagde jeg ja tak. Her arbejdede jeg i et år med kvalitetsforbedringer hos Scanias sydamerikanske underleverandører,« fortæller Marcus Holm.

Tilbage i Sverige fortsatte han inden for udvikling og produktion af motorer. Han har bl.a. været teknisk chef med ansvar for indretning, ombygning og effektivisering af Scanias motorfabrik i Södertälje. Derfra gik turen tilbage til Brasilien som ansvarlig for Scanias motorproduktion i Sydamerika, og det førte ham videre til jobbet som overordnet ansvarlig gennem fire år for Scanias samlede chassis-, førerhus- og busproduktion i Sydamerika.

I 2011 tog Scania fat på udvikling af en helt ny lastbilgeneration. Marcus Holm blev bedt om at stå i spidsen for opbygning og udvikling af produktionsapparatet på Scanias førerhusfabrik i Oskarshamn på den svenske østkyst. Sammen med familien rykkede Marcus de godt 300 km sydpå fra Södertälje. Her stod han i de kommende seks år i spidsen for førerhus-produktionen til hele Scanias europæiske marked.

Scanias nye lastbilgeneration blev introduceret for ca. tre år siden, og dermed var Marcus Holms mission i Oskarshamn slut. De seneste to år har han stået i spidsen for Scanias importør- og forhandleraktiviteter i Danmark og er dermed kommet helt tæt på salg og kundekontakt.

Hos Scania Danmark fejres Marcus med et internt morgen arrangement i Ishøj og senere på året går turen til Södertälje, hvor han indtræder i Scania-koncernens legendariske ”Guldklub”, for medarbejder der er tilknyttet hovedkontoret. Den har efterhånden over 3000 medlemmer, der alle har fejret mindst 25 års uafbrudt ansættelse i den internationale Scania-koncern.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094