23948sdkhjf

Måder lastbilchauffører kan undgå ulykker på

Dette indhold er sponsoreret 

Uanset om du er en erfaren lastbilchauffør eller om du er ny i branchen, så er det essentielt altid at vide hvordan man kan formindske ulykker på. Dette gælder ikke kun sammenstød med andre billister eller cyklister, men også ulykker forbundet med at skulle parkere lastbilen, aflevere indholdet og så meget andet. Alle har hver deres måde at gøre tingene på, men det skader aldrig at blive opdateret og få nye trick og syn på måden at køre lastbil på. Skulle ulykken kommer til at ske, så kan du med fordel have en billig bilforsikring, så du ikke skal slippe for en halv bondegård.

 

Tag dig god tid og vær grundig

Mange ulykker forekommer når man har travlt, og deadlinen er ved at være nær. Det er sjældent ens evner, som gør at man kommer ud for et uheld, men derimod et stort tidspres. Dette kan være et svært råd at følge, da man ofte er presset ovenfra i firmaet for at få leveret leveringerne til tiden, for at komme tilbage og levere den næste.

Derfor er et af de vigtigste råd, at sænke farten både på landevejen, men også ved aflæsningsstedet. Uanset hvor erfaren du er og hvor gode dine daglige rutiner er, så vil der forekomme situationer, hvor den ekstra dybe indånding vil kunne redde dig fra en ulykke - som i sidste ende havde kostet dig mere tid og penge end hvis du havde taget dig tiden til at gøre det ordentligt.

Det at tage sig god tid er nemlig med til at øge grundigheden i arbejdet, så du sikrer dig at alle vinkler er tjekket. Rutinen og den stålsatte viden om at: “der er formentlig ikke nogen her”, er ofte grunden til mange ulykker.

Gør planlægning en del af det daglige arbejde

Dette kan virke banalt, men det virkelig hjælpe med måden, hvorpå du håndterer den daglige stress. Sæt dig ned og tag dig tiden til at lægge en turplan. Uanset hvor erfaren en chauffør, du er, så er det ofte svært og angstprovokerende at skulle køre til en destination og kunde, hvorpå man aldrig har været før. Det er helt nye omgivelser med nye hjørner og blinde vinkler.

Tænd derfor GPS’en, planlæg din tur og gør dig opmærksom på dit terræn. Dette råd kan sammenlægges med et andet, hvori inden du bakker ind hos kunden holder ind ved fortovet og gør dig opmærksom på kundens afleveringssted. Gør dig bekendt med omgivelserne og eventuelle udfordringer inden du bakker ind og afleverer.

Stol ikke på din spotter

Står du i en situation, hvor du har en spotter, som kun vil dig det bedste og ønsker at hjælpe, så er det vigtigt, at du ikke stoler 100 procent på ham. Oftest når en spotter forsøger at hjælpe, så vil han fokusere på et punkt, hvorpå når man afleverer sit læs har 100 ting at holde øje med. En spotter kan være til god hjælp, men det er vigtigt, at du selv er opmærksom på alle tingene og ikke kun hvad din spotter signalerer.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.313