23948sdkhjf

Flere eldrevne biler på vej

Kommune bestiller mere miljøvenlige renovationsbiler.

Fra 1. januar 2021 betjenes cirka 10.000 husstande i Herning Kommune af fire rent eldrevne renovationsbiler.

Herning Kommune har netop afsluttet et udbud på affalds-området, et udbud der indeholder et krav om fire el- eller biogasdrevne skraldebiler.

Byrådet havde sagen på dagsordenen tirsdag aften, og der forventes indgået en aftale med Meldgaard Miljø. Virksomheden kom med det billigste tilbud, og opgaven løses ved hjælp af blandt andet fire eldrevne skraldebiler. Bilerne er på vej til at indsamle affald fra cirka 10.000 husstande i Herning Midtby, Snejbjerg, Lind og Tjørring.

FN’s verdensmål

- Klimaet er rykket højt op på dagsordenen. Vi har netop været afsted på budgetkonference, hvor vi arbejdede koncentreret med FN’s verdensmål. Som lokalpolitikere skal vi forsøge at gøre en forskel alle de steder, hvor det er muligt og giver mening, siger Lars Krarup (V), Herning Kommunes borgmester.

- Aftalen her viser, at vi fra Herning Byråds side mener det alvorligt på klimaområdet. Det ser man også i vores ønske om at opnå udledningsfri bybusdrift, og borgerne kan forvente flere lokale klima-initiativer fremover. Der er slet ingen tvivl om, at klima-dagsordenen er kommet for at blive, tilføjer borgmesteren.

Flere fordele

Joan Hansen, (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune, glæder sig over udsigten til eldrevne renovationsbiler:

- Udskiftningen til fire el-skraldebiler betyder, at vi årligt vil spare cirka 100 ton CO2, samtidig med at udledningen af partikler reduceres. Desuden vil borgerne opleve mindre støj fra skraldebilerne i bybilledet. Skraldebilerne indrettes med to kamre, som kan tømme de nye to-delte affaldsbeholdere, fortæller Joan Hansen.

Det er politisk besluttet, at affaldet i Herning Kommune fra 1. januar 2021 skal sorteres i fire fraktioner og indsamles henholdsvis hver 2. og 4. uge i nye to-delte affaldsbeholdere. Den ene affaldsbeholder er til madaffald og restaffald, mens den anden er til papir/pap og metal/glas/plast.

Sorteringen betyder, at en større andel af affaldet kan genanvendes, så det samlede ressourceforbrug reduceres.

Forventningen er, at brugen af el-biler og sorteringen i flere fraktioner gør det lidt dyrere at få tømt affald, hvorfor affaldsgebyret vil stige. Udgiften til renovation i Herning Kommune ligger imidlertid meget lavt og vil efter en stigning ligge på niveau med omkringliggende kommuner.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.194