23948sdkhjf

Omfartsvej måske klar i 2023

Vognmænd og lastbiler får lettere adgang til havn.

Et flertal i Horsens Byråd er enige om at give grønt lys til at fremrykke den nye ringvej til Horsens Havn. Med den nye aftale kan første spadestik tages i 2021, og vejen stå efter planen klar til brug i løbet af 2023.

Det glæder formanden for Horsens Havn, Claus Kvist Hansen:

- Denne vej har et stort potentiale, både for byen og for havnen. For det første giver den virksomhederne på og omkring havnen en hurtigere rute ud til motorvejen, og for det andet gør den havnen langt mere interessant for virksomheder udefra. De vil i langt højere grad kunne vælge Horsens Havn som mellemstation, når de skal fragte gods. Samtidig vil trafikken ind og ud af byen blive bedre fordelt, og det kommer i høj grad også den enkelte privatbilist til gode, siger formanden, som selv sidder i byrådet og er en del af flertallet bag beslutningen.

Forlængelse af vej

Der er tale om en forlængelse af den eksisterende Ringvej Syd - fra Bjerrevej over Bollervej til Ove Jensens Allé. En del af vejen bliver en dæmning over mundingen af Bygholm Å, som bliver udstyret med sluser. Det betyder, at vandgennemstrømningen kan styres langt bedre, og risikoen for oversvømmelser langs åen bliver langt mindre.

Det nye vejstykke bliver fem kilometer langt, og det forventes, at 8.000 biler benytter strækningen fra Ove Jensens Allé til Bollervej hvert døgn. Hele strækningen får gang- og cykelstier.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109