23948sdkhjf

S brager frem blandt chauffører og vognmænd

Sidst der var valg til Folketinget fik de blot små 16 procent af stemmerne, mens DF kunne mønstre absolut flertal blandt Lastbil Magasinets læsere med 52 procent. Men nu er rollerne i den grad byttet rundt. Socialdemokratiet tordner derudaf blandt denne sides læsere med opbakning fra 41 procent, mens DF derimod styrtbløder med bare 8 procents opbakning blandt Lastbil Magasinet læsere.

Venstre tegner sig for 12 procent af stemmerne, efterfulgt af Stram Kurs med 11 og Nye Borgerlige med 10. Konservative og SF kan mønstre hver 3 procent, mens Liberal Alliance og Enhedslisten sniger sig op på en enkelt procent af chaufførene og vognmændenes opbakning. Ingen vil ifølge vores afstemning sætte kryds ved Radikale Venstre, Alternativet, Kristendemokraterne eller Klaus Riskær Pedersen.

Transportordfører hos Socialdemokratiet, Rasmus Prehn, siger om den meget store opbakning blandt Lastbil Magasinets læsere:

»Hold da op. Først og fremmest glæder jeg mig, men vi skal også have en ydmyghed over for det her. Men det er da dejligt med så positiv opbakning. Jeg synes, vi har arbejdet meget målrettet med dialogen med chauffører og vognmænd. Det handler om at lytte. Blandt andet til transportmesser, på konferencer og på møder med interesseorganisationerne. Meget af det, vi har talt om, har handlet om social dumping, og så har vi for eksempel lige haft en sag om forhøjede bøder,« siger Rasmus Prehn.

Sidstnævnte siger han med henvisning til, at det fra 1. januar 2020 bliver markant dyrere at køre med fejl og mangler. Her ville Socialdemokratiet gerne have beholdt bødestraffen til chaufførerne på det nuværende niveau, da det som udgangspunkt er vognmændenes ansvar, at bilerne er i orden.

»Jeg tror, at resultatet på jeres side skyldes en kombination af vedholdende arbejde og dialog. Og så hænger det sammen med nogle landspolitiske tendenser. Der er flere ting, der falder i hak,« siger Rasmus Prehn.

Hvis I nu vinder folketingsvalget, vil du så gerne være transportminister?

»Det er den kommende statsminister, der skal udpege transportministeren. Bliver jeg spurgt, vil jeg ikke sige nej. Men vi har mange dygtige folk,« siger Rasmus Prehn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078