23948sdkhjf

DAF investerer 200 mio. euro i Westerlo

Belgisk fabrik forberedes på DAF’s voksende succes verden over.

Amerikansk-ejede hollandske DAF investerer 200 mio. euro i førerhusfabrikken i Westerlo, Belgien, så fabrikken er forberedt til fremtidens produktionsvolumen - i takt med DAF’s voksende succes verden over. DAF offentliggjorde udvidelsen under et besøg af Philippe Muyters, flamsk minister for arbejde, økonomi og innovation.

Åbnet i 1966

DAF åbnede Westerlo-fabrikken i 1966, hvor den - udover førerhuse - også har fremstillet egne aksler siden begyndelsen af 1970'erne. Den nuværende arbejdsstyrke på 2.800 medarbejdere producerer aksler og førerhuse til de tunge og mellemtunge lastvogne, der kører af produktionsbåndene i Eindhoven, Holland, og Leyland, England.

DAF er det næststørste lastbilmærke i Europa og markedsleder i det vigtige trækkersegment. For yderligere at styrke sin ledende position i Europa såvel som på internationale markeder udenfor Europa indfører DAF helt nye state-of-the-art processer på Westerlo-fabrikken.

Med investeringen på 200 mio. euro øges kapaciteten på førerhusanlægget med cirka 45 procent til cirka 300 førerhuse om dagen i 2-holds skift. Dette antal er nøje afstemt med kapaciteten i den nye lakeringsfabrik, på samme fabriksområde, der officielt blev åbnet i slutningen af 2017, efter en investering på 100 mio. euro.

Ekstra 13.200 og 20.000 kvm.

For samleprocessen af DAF CF og XF førerhuse bliver det eksisterende og 17.800 kvadratmeter store anlæg udvides med 13.200 kvadratmeter. Udvidelsen får et enkeltlinje layout med cirka 130 avancerede robotter og 135 fuldautomatiske svejsepistoler, der sikrer høj kvalitet, effektivitet og ergonomi i verdensklasse.

Anlægget hvor førerhusene trimmes (15.600 kvadratmeter) udvides med 20.000 kvadratmeter. Det nye anlæg får flere sektioner, herunder en hovedmonteringslinie, en tagmonteringslinie samt en undersamlingslinie for døre og cockpit. Det vil også omfatte en højt avanceret test- og inspektionsafdeling.

I hovedmonteringslinjen installeres der et avanceret system med helt unikke ergonomiske egenskaber, som gør det muligt for medarbejderne at tilpasse arbejdshøjden, så den passer til den aktuelle proces og individuelle præferencer.

Nødvendig udvidelse

DAF’s præsident, Harry Wolters:

- De nye state-of-the-art anlæg til førerhusproduktion og kabinetrimning er nødvendige for, at DAF kan fortsætte med at vokse både inden og uden for Europa. Efter færdiggørelsen vil de nye faciliteter være de mest moderne af sin art, benchmark for kvalitet, effektivitet og ergonomi. Frem for alt illustrerer investeringen på 200 mio. euro endnu engang DAF’s tillid til fremtiden for fabrikken i Belgien.

Philippe Muyters, flamsk minister for arbejde, økonomi og innovation:

- I vores hurtigt skiftende økonomi har virksomheder, der ønsker at udmærke sig, ikke andet valg end at være innovative. Et andet nøgleelement er at holde vores færdigheder up-to-date og relevante. DAF har tydeligvis hvad der kræves: en vision om bæredygtighed, innovation og vækst kombineret med forpligtelsen til ikke blot at tilpasse deres processer, men også deres medarbejderes kompetencer. Jeg er stolt over at bidrage til denne lærebog indenfor innovation, talent og passion.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187