23948sdkhjf

Masterdrivere: Struktur og ensartet kvalitet

Frode Laursen udbygger virksomhedens masterdriver-koncept.

Nicoline Nickelsen, HR-konsulent hos Frode Laursen i østjyske Vitten, forklarer til Vognmandens Fagblad, at transportvirksomhedens samarbejde med Tradium Ring Djursland i begyndelsen af 2019 – om uddannelse af 28 af Frode Laursens mange chauffører til såkaldte masterdrivere – blot er en udvidelse af virksomhedens samarbejde med Tradiums afdeling ved Kolind.

 

Tage hånd om de nye

- Vi startede vores masterdriverkoncept i 2013, hvor vi udvalgte nogle chauffører efter forskellige kriterier. Chauffører med to-tre års anciennitet, gode ambassadører for virksomheden, uden nævneværdigt sygefravær, med skadefri kørsel, inde i virksomhedens værdigrundlag og med interesse for at tage hånd om nye medarbejdere. Målet var dengang (som nu) at skabe en struktur og ensartet kvalitet, lyder det fra Nicoline Nickelsen.

I begyndelsen var der tale om knap ti masterdrivere, der blandt andet hjalp nye chaufførkolleger godt på vej via Frode Laursens egen drivermanual til alle chauffører.

AMU-status

Nu er transportvirksomhedens masterdriverkoncept en del af virksomhedens generelle kursusplanlægning i samarbejde med Tradium Ring Djursland, hvor konsulent Niels Erik Nielsen arbejder på, at den fem kursusdage lange uddannelse til masterdriver får status af AMU-uddannelse.

Nicoline Nickelsen:

- Det handler blandt andet om, at masterdriverne får indblik i sig selv. Hvordan tager de hånd om deres opgave i praksis? Samtidigt handler det om at få kvalitet i arbejdet, lige som det i høj grad handler om at få afstemt forventningerne mellem virksomhedens ansatte.

Positive chauffører

Frode Laursens HR-konsulent arbejder nu med de mange kommentarer, som hun har fået fra de 28 af virksomhedens chauffører, der var gennem kurset til masterdriver i januar og februar hos Tradium Ring Djursland.

- De siger blandt andet, at de er positivt overraskede over forløbet. At de føler sig anerkendt og taget alvorligt. Næste fase, level 2, handler om, at vi vil bygge en mentordel på de 28 masterdrivers kursusforløb. En mentordel der blandt andet handler om aktiv lytning og konflikthåndtering. Vi skal blandt andet tage godt imod lærlinge og nye kolleger med anden etnisk herkomst - og derfor også have øje på de kulturmæssige aspekter på arbejdspladsen. Og så håber vi også på en AMU-godkendelse af uddannelsen, tilføjer Frode Laursens HR-konsulent Nicoline Nickelsen til Vognmandens Fagblad.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11