23948sdkhjf

Vognmænd: Brug tavler igen

Fra starten af næste måned iværksætter Vejdirektoratet, Rigspolitiet og Fyns Politi  et forsøg, hvor de frem mod slutningen af 2019 vil teste effekten af forskellige indsatser og værktøjer, der kan medvirke til en hurtigere oprydning og genetablering af trafikken efter uheld på motorvejen tværs over Fyn.

DTL’s direktør, Erik Østergaard, har stor ros til Vejdirektoratet og ministeren for initiativet.

»Jeg ser frem til, at man under forsøgsordningen får set på flere værktøjer – både rekvirering af materiel til oprydning og afprøvning af andet materiel samt effektivisering af kommunikation og kompetencefordeling,« lyder det fra Erik Østergaard i en nyhedsmail.

Erik Østergaard tilføjer, at man nok en gang bør se på muligheden for at bruge ITS-tavler på motorvejen før strategiske afkørselssteder, der øjeblikkeligt og på basis af elektronisk kommunikation vil kunne advare om ulykker forude og få omdirigeret trafikken, så de værste propper undgås på selve motorvejen.

»Desværre blev ITS alt for tidligt lagt i mølposen af politikerne. Her kunne der være en mulighed for at se nærmere på landvindingerne.«

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094