23948sdkhjf

Volvo lancerer ny elektrisk lastbil

I hjulsporet på Volvo Trucks’ første 100% elektriske lastbil, Volvo FL Electric, følger nu en endnu større nyhed. Nemlig Volvo FE Electric med totalvægt på op til 27 ton.

"Med introduktionen af Volvo FE Electric har vi nu et omfattende udvalg af eldrevne lastvogne til bykørsel og tager endnu et strategisk skridt fremad i udviklingen af vores samlede tilbud inden for elektriske transportløsninger. Dette åbner døren til nye former for samarbejde i byerne, hvor der er fokus på at forbedre luftkvaliteten, reducere trafikstøjen og nedbringe trafikpropperne i myldretiden, da de erhvervsmæssige opgaver kan udføres støjfrit og uden udstødningsgasser tidligt om morgenen eller sent om aftenen", siger Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.

Volvo FE Electric er 100% eldreven. Den er beregnet til distributionskørsel, renovationskørsel og anden kørsel i byområder.

I Volvo FL Electric er drivlinjen én elmotor med en maksimum effekt på 185 kW. I Volvo Trucks' nyeste el-lastbil, Volvo FE Electric, er drivlinjen to elmotorer med en maksimum effekt på 370 kW. Rækkevidden er op til 200 kilometer for Volvo FE Electric alt efter kørselsforhold.

Den første Volvo FE Electric, der er en renovationslastvogn med en opbygning, der er udviklet i samarbejde med Europas største lastvognsopbygger, Faun, tages i drift i slutningen af 2018 i Tysklands næststørste by, Hamborg. Men også Gøteborg vil få de elektriske lastbiler at se i gaderne. Som del af en forsøgsordning skal der køre to Volvo FE Electric i Sverige og her er Gøteborg altså blevet udvalgt.

"Hamborg, som i 2011 blev udnævnt til Europas miljøhovedstad, har arbejdet længe og effektivt med at forbedre byens grønne og bæredygtige udvikling med et bredt fokus. Dette gælder ikke mindst transportsektoren, hvor eldrevne busser fra Volvo allerede bruges i det offentlige transportnetværk. Erfaringerne og ambitionerne fra dette projekt betyder, at Hamborg er en yderst interessant partner for os", siger Jonas Odermalm, vicedirektør for produktudvalg for Volvo FL og Volvo FE hos Volvo Trucks.

Kæmpestort teknologisk gennembrud

Prof. dr. Rüdiger Siechau, admin. direktør for Stadtreinigung Hamburg, ser store miljømæssige fordele ved eldrevne lastvogne i byen.

"Som det er i dag, udleder hver af vores 300 konventionelle renovationslastvogne ca. 31.000 kg CO2 om året. En eldreven renovationslastvogn med et batteri, der kan holde til en fuld vagt på otte til ti timer, er et kæmpestort teknologisk gennembrud. Andre fordele er, at Stadtreinigung Hamburg genererer klimaneutral el, der kan bruges til at genoplade batterierne."

Den nye Volvo FE Electric kan fås i flere forskellige varianter til forskellige typer transportopgaver. For eksempel med Volvos førerhus med lav indstigning, der gør det let at stige ind og ud af førerhuset og giver chaufføren udsyn over den omgivende trafik. Arbejdsmiljøet forbedres også med det lave støjniveau og den vibrationsfri drift. Batterikapaciteten kan optimeres, så den passer til de specifikke behov, og opladningen finder sted enten via hovedforsyningen eller hurtigopladningsstationer.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218