23948sdkhjf

Børn med en bøn: ”Pas på min far”

De seneste år har trafikvrede været en stigende tendens, hvor aggressive bilister får afløb for deres vrede med ubehagelige tilråb og en provokerende langfinger og i værste fald med trusler og voldelige overgreb. Vreden skyldes ofte travlhed og utålmodighed, hvilket i høj grad fremprovokeres når fartgrænsen sættes ned på grund af vejarbejde. Og ofrene er vejarbejderne.

»Vi oplever en ubehagelig stigning af chikane over for vejarbejderne, hvor utålmodige bilister vælger at komme med aggressive tilråb og i nogle tilfælde kaste genstande efter dem,« siger Ib Nielsen, der er arbejdsmiljøkonsulent i 3F, i en pressemeddelelse.

Vejarbejderne møder en hverdag præget af frygt for deres liv, når respektløse bilister vælger ikke at overholde fartgrænserne eller bevidst chikanerer dem. I værste tilfælde kan denne travlhed føre til påkørsler, og derfor sættes der nu endnu engang fokus på, at bilisterne skal lette foden fra speederen, og ikke gøre vejarbejdernes arbejdsplads farligere end den i forvejen er.

De fleste husker kampagnen ”Pas på min far” med det glade barn med sin fars hjelm på, der første gang kørte i 2000. Den blev en stor succes, fordi den med et klart signal ramte lige der, hvor alle kan forstå meningen uden, der bliver løftet nogen pegefinger. Den 25. april sættes kampagnen i værk igen – men denne gang bliver det med børnetegninger under det stærke budskab: ”Pas på min far”, der skal få bilisterne til at respektere fartgrænsen og vejarbejderne.

»Kampagnen havde en stor påvirkning, fordi alle kunne relatere sig til budskabet. Men vi glemmer ligeså hurtigt igen, når vi ikke længere mødes af det lille barn på plakaterne langs vejen. De senest oplyste tal fra Vejdirektoratet er fra 2016, hvor antallet af ulykker ved vejarbejdsområder endte op i 240, heraf inkluderede 54 af disse personskader. Og det er et tal, vi gerne vil lave om på. Derfor håber vi på, at kampagnen igen, vil huske bilisterne på, at det er forældre som dem selv, der arbejder langs vejene, der ligeså gerne vil hjem til deres børn,« siger Trine Kølby, der er arbejdsmiljøkonsulent i Asfaltindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094