23948sdkhjf

Grisebiler ses efter i krogene

Fødevarestyrelsen vil kontrollere rengøring og desinfektion af transportmidler efter transport af svin. Det sker for at bekæmpe afrikansk svinepest, oplyser DTL Dyr.

Kampagnen skal skærpe opmærksomheden hos transportører om risikoen for indslæbning af smitte via snavsede transportmidler, og dermed fortsat forebygge udbrud af alvorlige smitsomme husdyrsygdomme, særligt afrikansk svinepest, i Danmark.

I forbindelse med kampagnen vil følgende virksomhedstyper blive kontrolleret:

- Der gennemføres en stikprøvekontrol af transportvirksomheder med transportmidler til svin.

- Der skelnes ikke mellem udenlandske og danske transportvirksomheder ved udpegning til kontrol.

- Kontrolstederne er foran vaskepladserne i Padborg og Nakskov, ved samlesteder og i svinebesætninger, når svinene udføres direkte fra besætningerne.

Formålet med kampagnen er at kontrollere og vejlede om rengøring og desinfektion af transportmidler efter transport af svin. Kontrollen vil bestå dels af en fysisk inspektion af transportmidler med henblik på kontrol for synligt snavs, og dels en kontrol af behørig dokumentation for den foreskrevne rengøring og desinfektion.

Kampagnen løber frem til 15. juni 2018

I Danmark er der et nationalt krav om rengøring og desinfektion efter endt transport af klovbærende dyr i forbindelse med nationale og internationale flytninger.

Det er transportørernes ansvar, at transportmidlerne til klovbærende dyr er rengjort og desinficeret efter endt transport.

Kontrollen er meget omhyggelig. Der kigges efter ekskrementer og lignede i låseanordninger, stempelkasser, undersider af skillerum, på drivbrætter og daskere, samt i værktøjskasser og på ledninger til fjernbetjeninger.

Så husk at komme rundt i alle kroge, når I vasker jeres biler, lyder opfordringen fra DTL Dyr.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172