23948sdkhjf

Ægtepar idømt bod for løndumping

Et ægtepar fra Nordsjælland er blevet idømt en bod på 1,1 million kroner for løndumping - underbetaling og brud på overenskomsten på en række punkter i deres to transportfirmaer.

Ægteparret har ikke betalt boden, og sagen kører lige nu i Fogedretten i Hillerød. Sagen startede i sommeren 2016, hvor en utilfreds polsk chauffør kontaktede 3F Frederiksborg.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det udviklede sig til en sag om løndumping mod de to mindre transportfirmaer, JSH Trading, der var ejet af Jørgen Svedstrup Hansen, Skævinge i Nordsjælland, og firmaet Foam Consult, der var ejet af hans hustru Grethe Grabow.

Forhandlingssekretær i 3F’s Transportgruppe Kim René Busch pointerer, at det er første gang, at den såkaldte løndumpingsparagraf i Transport- og Logistikoverenskomsten har ført til dom i Arbejdsretten.

»Vi kan bruge de to klare domme fremover, hvis en arbejdsgiver skulle være i tvivl om, hvad Arbejdsretten mener i denne her type sager«, siger han.

Indehaver af det nu ophørte JSH Trading, Jørgen Svedstrup Hansen, pointerer, at han og hustruen er lodret uenige i Arbejdsrettens dom.

Han siger videre, at firmaernes ansatte var tilfredse og glade.

»Vi underbetalte ikke vores ansatte«, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063