23948sdkhjf

UPS bestiller 125 lastbiler fra Tesla

Transportselskabet UPS har forudbestilt 125 nye fuldt elektriske Tesla Semi lastbiler. De nye lastbiler bliver efter planen en del af UPS' omfattende lastbilflåde, der benytter alternativt brændstof. Det er eksempelvis lastbiler og varevogne der drives af elektricitet, naturgas, propangas og andre ikke-traditionelle brændstoffer.

»Disse banebrydende el-lastbiler indvarsler en ny æra i forbedret sikkerhed, reduceret miljøpåvirkning og reducerede ejeromkostninger,« siger Juan Perez, chief information and engineering officer hos UPS.

UPS har leveret oplysninger til Tesla som en del af virksomhedens vurdering af køretøjets forventede ydeevne for UPS' arbejdscyklus. UPS samarbejder ofte med leverandører af nye køretøjsteknologier for at hjælpe dem med at udvikle løsninger, der lever op til UPS' krav til brug.

Teslas lastbiler blev præsenteret i november 2017 og vil ifølge Tesla kunne køre op til 800 km på en enkelt opladning med op til 36 tons totalvægt, som er standard i USA. Ifølge Tesla vil produktionen af Tesla Semi begynde i 2019.

UPS har et mål om, at 25 procent af den elektricitet, der bruges, skal komme fra vedvarende energikilder inden 2025. Desuden har UPS et mål om, at hvert fjerde køretøj købt årligt fra 2020 og frem, skal drives ved hjælp af alternativt brændstof eller avanceret teknologi - en stigning fra 16 procent i 2016. Virksomheden har også et mål om, at 40 procent af alt brændstof brugt til transport på jorden skal komme fra andre kilder end konventionelt brændstof i 2025 - en stigning fra 19,6 procent i 2016.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187