23948sdkhjf

Styrelse afviser Pilevejens Transport

Da Pilevej Transport fra Broby på Fyn gik konkurs i begyndelsen af november, havde vognmand Kenneth Flemming Stubkjær Nielsen for længst planlagt, at han ville fortsætte med at drive vognmandsforretning under det nye navn – Pilevejens Transport.

Det fortalte en række tidligere chauffører uafhængigt af hinanden til Lastbil Magasinet. Ifølge chaufførerne betegnede vognmanden det selv som ’en glidende overgang’, og oplysninger fra Det Centrale Virksomhedsregister viser, at Kenneth Flemming Stubkjær Nielsen allerede i september havde skudt 310.000 kroner i sit nystiftede selskab – på sikker afstand af kreditorerne.

Men konkursmanøvren gik ikke for den fynske vognmand.

Trafikstyrelsen oplyser, at Pilevejens Transport ikke er blevet godkendt til at drive vognmandsforretning og derfor ikke har fået de seks tilladelser, som vognmanden i første omgang havde ansøgt om.

»Der blev givet afslag. Transportlederen opfyldte ikke kravet om god skik inden for branchen,« skriver pressechef Kim Voigt Østrøm i en mail til Lastbil Magasinet.

Skylder penge til tidligere chauffører

Han henviser til kravet om god skik inden for branchen, hvor der blandt andet står:

Styrelsen kan nægte at udstede en tilladelse, hvis du tidligere:

  • har drevet vognmandsvirksomhed, der har været under konkurs eller rekonstruktionsbehandling, og årsagerne til de økonomiske vanskeligheder ikke er undskyldelige, eller
  • igennem en længere periode har udført ulovlig vognmandskørsel.

Flere af de chauffører, Lastbil Magasinet har været i kontakt med, har titusindvis af kroner til gode hos vognmanden, og ifølge 3F Sydfyn har det konkursramte Pilevej Transport ikke indbetalt pension til nogen af sine 15 chauffører.

Forsøger med et ejerskifte

Noget tyder dog på, at den opfindsomme vognmand ikke har tænkt sig at give op så let.

I hvert fald blev vognmandens partner Tina Nielsen d. 4. december indsat som ejer og adm. direktør i Pilevejens Transport.

Trafikstyrelsen har endnu ikke modtaget nogen ansøgninger om vognmandstilladelser fra Pilevejens Transport siden ejerskiftet.

»Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ikke bekendt med, at selskabet har skiftet transportleder. Status er, at selskabet ikke har ansøgninger under behandling i styrelsen for øjeblikket,« skriver Kim Voigt Østrøm.

Hvis I modtager en ansøgning - Vil selskabets og den tidligere transportleders fortid så have nogen betydning for jeres vurdering af selskabets egnethed til at drive vognmandsforretning?

»Ja, i forbindelse med vurdering af kravet om god skik inden for branchen.«

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078