23948sdkhjf

Fynsk firmas mobile el hitter i UK

Fynsk virksomhed fremhæves for ny mobil elforsyning til last- og varebiler.

Den britiske “UK top 35 Tech List” fremhæver innovative virksomheder, der med banebrydende teknologi udfordrer eksisterende markeder.

På listen finder man i år Perpetual V2G, anerkendt for den CO2-venlige strømforsyning LPS baseret på lithiumbatteri-teknologi. Fynske Clayton Power, der står bag produktets teknologi, er stolte af samarbejdet.

Mange biler

Med ny batteriteknologi har danske Clayton Power og britiske Perpertual V2G udviklet et innovativt produkt, der fjerner behovet for tomgangskørsel for last- og varebiler med 230V strøm om bord. Med en kraftfuld, stabil og kompakt strømforsyning, baseret på lithiumbatterier, reducerer en LPS-enheden (Lithium Power Supply) således kundernes CO2-aftryk i miljøet.

Mange redningskøretøjer, håndværker- og servicebiler har behov for både 230- og 12V-strøm til eksempelvis batteriladere, værktøj og installeret udstyr, når de kører ud og løser opgaver. Typisk får det medbragte udstyr strøm via en generator eller et traditionelt batterisystem. Sidstnævnte kræver, at bilen holder i tomgang for at få tilstrækkelig strøm til opgaven, der skal udføres.

Mobil stikkontakt

LPS-enheden fungerer derimod som en mobil stikkontakt, der oplades hurtigt og effektivt under kørsel. Det betyder, at arbejdsudstyret altid er opladet og klar til brug – uden behov for tomgangskørsel. Alternativt bruges forurenende benzingeneratorer, som er meget anvendte i UK.

Det er den innovative og miljøvenlige batteriteknologi, der giver Perpetual V2G en plads på UK top 35 Tech List i 2017. Perpetual V2G har senest installeret LPS’en i 250 varebiler – til køling af fødevarer – for Sainsbury’s, som er den tredjestørste kæde af supermarkeder i Storbrittanien.

Minimerer tomgangskørsel

I Danmark vælger flere større virksomheder også den grønne, mobile strømløsning. Ved at udskifte de traditionelle batterisystemer med en LPS Lithium Power Supply, er dyr og forurenende tomgangskørsel ikke længere nødvendig.

LPS’en lader seks gange hurtigere, end traditionelle batterisystemer gør det, og det nye system har en seks gange længere levetid. De kraftfulde lithiumbatterier giver også en dobbelt så lang operationstid som traditionelle strømsystemer med blybatterier.

AFA JC Decaux har investeret i et lithiumbaseret strømsystem til brug for bl.a. markeringslys og spuleanlæg i deres 60 servicebiler i Danmark. Investeringen giver dem en potentiel brændstofbesparelse på op til 60.000 liter diesel årligt. Det svarer til en CO2-reduktion på 160 tons om året.

Tre gange Gazellevinder

Den odenseanske iværksættervirksomhed Clayton Power er tredobbelt Gazellevinder. Virksomheden udvikler og producerer en bred vifte af elektriske produkter, herunder industrielle omformere, lithiumbatterier, batteristyringssystemer og komplette mobile strømløsninger baseret på lithiumteknologi.

Clayton Power henvender sig til B2B-markedet og forbrugermarkedet verden over, og deres produkter anvendes i dag med stor succes inden for bl.a. bilindustri, det maritime og industrien.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094