23948sdkhjf

Atter lastbiler på skoleskemaet

Lastbilkaravanen er ITD’s trafiksikkerhedskampagne for de mindste trafikanter. Kampagnen lærer de mindste elever om lastbiler og trafiksikkerhed, og fra i dag, mandag 4. september 2017, ruller karavanen ud på folkeskoler i hele landet.

Magda er Lastbilkaravanens hovedperson, og hun underviser eleverne om trafiksikkerhed og lastbiler gennem sang og leg. Samtidig vil der også være flere lastbiler i skolegården, så børnene kan få en fornemmelse af, hvor svært det blandt andet er for lastbilchaufførerne at se cyklister og andre trafikanter i deres sidespejle.

»Et fortsat og øget fokus på trafiksikkerhed redder liv. Vi mener, at vi har et særligt ansvar for fortsat at sætte trafiksikkerheden i fokus, for lastbilerne står for langt størstedelen af gods- og varetransporten i Danmark. Ved hjælp af sang og leg får vi sat sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet for de yngste trafikanter. Det er vores mål, at eleverne får gode vaner allerede fra starten af deres lange tilværelse i trafikken. Resultatet af kampagnen skal gerne være, at eleverne i 0.-2. klasse får en større tryghed, når de bevæger sig ud i trafikken,« siger Kasper Stoof, der er projektleder for Lastbilkaravanen.

Politibamsen Bamse Betjent er også til stede på skolerne, og han hjælper eleverne med at få tjekket deres cykler, så de kan færdes sikkert i trafikken.

Det er fjerde år i træk, at lastbilkaravanen rammer de danske skoler.

»Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport har vi sammen med vores medlemmer og samarbejdspartnere et socialt ansvar for at øge trafiksikkerheden. Hver ulykke er én for meget for alle involverede. Vi kan ikke redde liv og hindre ulykker alene, men i fællesskab kan vi alle være med til at øge trafiksikkerheden,« siger Kasper Stoof.

Her kører Lastbilkaravanen forbi:


Mandag den 4. september 2017: Amager: Peder Lykkes Skole
Tirsdag den 5. september 2017: Frederiksberg Runddel. To arrangementer udendørs
Onsdag den 6. september 2017: Roskilde: Trekronerskolen
Torsdag den 7. september 2017: Slagelse: Antvorskov Skole
Fredag den 8. september 2017: Svendborg: Tved Skole
Mandag den 11. september 2017: Tranbjerg: Tranbjergskolen
Tirsdag den 12. september 2017: Struer: Limfjordsskolen
Onsdag den 13. september 2017: Hobro: Bymarkskolen
Torsdag den 14. september 2017: Sønderborg: Dybbølskolen

Foto: ITD

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063