23948sdkhjf

Sol over Samsø

Optur: Brdr. Kjeldahl mærker konsekvensen af flere turister og økonomisk vækst på Samsø.

Solen skinner over Samsø på mere end én måde. Øen i Kattegat, landets 3. mindste kommune målt på indbyggertal (3726 fastboende), oplever en markant optur i troen på fremtiden - godt hjulpet på vej af markant flere turister og dermed penge til øen.

Denne sommer har der igen været masser af turister på øen, flere end der plejer, og det især i og omkring uge 29, hvor det store trækplaster Samsø Festival – ”Danmarks hyggeligste” blev afviklet for 28. gang.

En væsentlig årsag til det stigende turisttal er Statens tilskud til billigere færgebilletter, nye og større færger med plads til flere passagerer og biler - samt generel positiv omtale af de danske øer.

Og opturen kan naturligvis også mærkes rundt omkring hos Samsøs erhvervsdrivende.

Vognmand: God stemning

Brdr. Kjeldahl I/S, Samsøs største private arbejdsgiver – og herunder vognmandsvirksomhed - ledes af brødrene Søren Peter og Jens Kristian Kjeldahl. Også her meldes om et øget aktivitetsniveau.

I hovedkvarteret ved Nordby er adm. direktør og vognmand Søren Peter Kjeldahl fornøjet ved udviklingen.

- Der er helt sikker en god stemning på Samsø, og det skyldes blandt andet de nedsatte takster på færgerne. Det kan hele Samsø mærke. Kort efter at vi havde fået nedsat billetpriserne, oplevede vi, at der kørte mange tomme øst biler over Samsø. Men de store vognmænd fandt ud af, at det det var et dårligt signal, ikke den rigtige vej, forklarer Søren Peter Kjeldahl.

Han var således én af de erhvervsaktive samsinger, der for godt et år siden beklagede, at puljen til nedsatte billetpriser blev misbrugt af speditører og større vognmænd uden for øen, der så en smart fidus i at sende deres biler over Kattegat via Samsø. Mens formålet med statens tilskud til nedsatte billetpriser netop er at styrke øernes lokale økonomi og bosætning.

LÆS HELE REPORTAGEN I DET KOMMENDE NUMMER AF TRANS INFORM, VOGNMANDENS FAGBLAD.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097