23948sdkhjf

- Der skal ske noget nu

DEBATINDLÆG:

Skal vi have et nyt stormøde?
Der skal ske noget nu, hvis danske vognmænd og chauffører skal have en fremtid.
Der bliver skrevet lidt på Facebook om, at det er på tide, at vi laver noget blokade - det dur ikke -  eller at man måske skulle lade bilerne stå i en uges tid, og det ville jo nok være det bedste. Hvis man virkelig kunne få alle danske biler til at holde stille, bare én dag, så tror jeg helt sikkert, at vi kunne få politikerne i tale.

Men det kommer ikke til ske. Og hvorfor så ikke? Jeg tror ikke, at de vognmænd, der "kun" kører nationale transporter, er sig bevist om, at billige chauffører/vognmænd kan overtage deres kørsel. Her tænker jeg ikke på danske chauffører/vognmænd, der ikke følger regler og overenskomster, men på østeuropæiske chauffører/vognmænd, der kommer til at kunne overtage en stor del af kørslen på et tidspunkt, når cabotagekørsel bliver givet helt fri. Tænk lige på, at i Kommissionens nye forslag til en ny vejtransportpakke er der mulighed for fri cabotage i fem dage, så jeg er ikke i tvivl om, at fuld liberalisering af transport kommer.

Hvem husker ikke Frode Laursens forsøg med de tre polske biler, der kørte høsten fra sjællandske bønder til DLG i Kalundborg under påstand om, at det skulle kunne køres efter kombidirektivet. Og hvad er der egentlig sket ved det. Er der kommet en sag ud af det??

Og hvad med endnu en dansk vognmand, der brillerer ved at gøre sit til at nedlægge danske arbejdspladser, og det på trods af, at det bliver ulovligt blandt andet, fordi hans østchauffører skal "bo" i bilerne op til tre måneder, før de kan komme hjem. Den iderige vognmand er Kim Phillip fra Dansk Transport Group. Usmageligt.

Er det ikke på tide, at folk vågner op og deltager aktivt i vognmandsforeninger og fagforeninger (det hjælper ikke så meget, at man bare hyler op på Facebook). Så der kan blive enighed om, at nu er nok nok. Nu skal politikerne træde i karakter og stoppe de helt åbenlyse ulovligheder, der sker lige for øjnene af os.

Leif Therkelsen
Stationsvej 13
6622 Bække

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094