23948sdkhjf

EU: Øget optimisme

Danskerne ser lysere på EU’s fremtid.

Ovenstående melding er netop udsendt i kølvandet på en ny meningsmåling fra Eurobarometer, der har undersøgt 28.000 EU-borgeres syn på EU.

Blandt de 1016 danske deltagere i undersøgelsen svarer syv ud af ti, at de ser optimistisk på EU’s fremtid. Det gør Danmark til ét af de lande i EU, hvor der er allerflest optimister, skriver di.dk/business

Eurobarometers undersøgelse viser også, at andelen af positive danskere, der ser en positiv fremtid for EU, er øget fra 57 til 70 procent.

Anders Ladefoged, europapolitisk chef i Dansk Industri (DI), vurderer, at tallene er ”særdeles gode nyheder”:

- EU har i de senere år været inde i lidt af en image-krise. Der har været meget fokus på problemerne og nærmest intet blik for på de positive forskelle, som EU gør. Men tallene her indikerer, at der blandt danskerne er forståelse for, at EU er med til at skabe løsninger, der kommer europæerne til gavn.

Danskernes opbakning til EU understreges yderligere af en markant stigning i andelen af danskere, der siger, at ”de har et overordnet positivt syn på EU”.

Ifølge Eurobarometer er andelen af EU-positive danskere øget fra 32 til 42 procent på et halvt år, mens andelen af negative er faldet fra 23 til 17 procent. De resterende er neutrale eller svarer ved ikke.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125